Search

Uw beweging is onze zorg

dr. M. Rutgers

Dr. M. Rutgers is sinds 2016 werkzaam als orthopedisch chirurg. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde klinische en wetenschappelijke stages in het Nyanga Hospital (Zimbabwe), St. Elizabeth Ziekenhuis (Curaçao) en aan het Massachusetts General Hospital (Boston, Verenigde Staten).

Na zijn artsenopleiding startte dr. Rutgers een promotietraject aan de Universiteit Utrecht met als thema ‘kraakbeenregeneratie’ onder leiding van Prof. Dr. D.B.F. Saris. Tijdens zijn promotieonderzoek verrichtte hij fundamenteel en klinisch onderzoek met als doel het herstellen van kraakbeendefecten bij jong volwassenen, en de behandeling van artrose bij ouderen. Voor en tijdens zijn opleiding was hij actief op wetenschappelijk gebied wat leidde tot talrijke publicaties en voordrachten op nationale en internationale congressen. In 2014 verdedigde hij met succes zijn proefschrift ‘Integrative studies on cartilage tissue engineering and joint homeostasis’ aan de Universiteit Utrecht.

Na zijn opleiding verdiepte dr. Rutgers zich verder in heupchirurgie middels een fellowship ‘Advanced hip & knee arthroplasty’ in het Southmead Hospital in Bristol onder leiding van Prof. A.W. Blom. In deze vakgroep specialiseerde hij zich verder in (complexe) heupchirurgie, en leerde hij de heuparthroscopie van Mr. Steve Eastaugh-Waring.

Sinds 2017 werkt dr. M. Rutgers als orthopedisch chirurg in het HagaZiekenhuis, waar hij zich in het bijzonder richt op heupprothesiologie via de voorste benadering, revisie heup-prothesiologie, heuparthroscopie, knieprothesiologie en trauma. Daarnaast heeft hij een bijzondere interesse voor de behandeling van kraakbeendefecten in heup en knie. Marijn is lid van de European Hip Society en is als reviewer verbonden aan het peer-reviewed tijdschrift ‘Hip International’. Daarnaast is hij actief in de commissie voor wetenschap en innovatie (CWI), één van de kerncommissies van de Nederlandse Orthopedische Vereniging.

Sinds 2020 werkt dr. M. Rutgers is het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.

Aandachtsgebieden

BIG-nummer

29065199401

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.