Uw beweging is onze zorg

Artikel Mijn Zaak Zoetermeer

Reinier Haga Groep bouwt nieuw orthopedisch centrum

Op het prikbord in het kantoor van Patricia Jaeger, algemeen directeur Orthopedisch Centrum, hangt een schets. Daarop is het nieuwe Orthopedisch Centrum van de Reinier Haga Groep te zien. Een indrukwekkend gebouw met grote ramen en warme kleuren, met veel groen eromheen. Het is nog even geduld hebben om de focuskliniek Orthopedie in het echt te aanschouwen, want het nieuwe project is in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. De kwaliteitszorg in het Orthopedisch Centrum is op elk vlak volledig gericht op de patiënt.

Aan alles is te merken dat de Reinier Haga Groep nu al trots is op het Orthopedisch Centrum. Dat is ook niet zo vreemd. De zelfstandige focuskliniek Orthopedie wordt dé plek voor behandelingen van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Liefst 20 orthopeden van de drie Reinier Haga Groep, HagaZiekenhuis (Den Haag), Reinier de Graaf (Delft en Voorburg) en LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer), gaan hier nauw met elkaar samenwerken. Elk met hun eigen specialisatie. “De orthopeden kunnen elkaar inspireren”, zegt Jaeger. “Het Orthopedisch Centrum zit tegen het LangeLand Ziekenhuis aan en kan zodoende volwassen patiënten aanvullende medische voorzieningen bieden wanneer zij aanverwante ziekten hebben. Die intensieve samenwerking is er ook met het Reinier de Graaf Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis. We hebben alle voordelen van grote ziekenhuizen, maar werken veel efficiënter. Het beste van beide werelden.” De orthopeden gaan de krachten bundelen met huisartsen, fysiotherapeuten, gezondheidscoaches en thuiszorgorganisaties.

Zorghart

Het 7.000m² grote Orthopedisch Centrum wordt gerealiseerd binnen het zogenaamde Zorghart van Zoetermeer, waar verschillende eerste en tweedelijns zorginstellingen gevestigd zijn: Fundis met verpleeghuis Vivaldi, Rivierduinen/Haagstreek met onder meer GGZ-diensten en Het LangeLand Ziekenhuis. In oktober startte de bouw van het nieuwe project. Bij elk aspect is ervoor gezorgd om vooral geen ‘ziekenhuisgevoel’ op te roepen. “Elk stap binnen de organisatie van de zorg is overlegd met een patiëntenpanel”, zegt Jaeger. “Daar komen soms interessante ideeën uit. Bijvoorbeeld liever niet al om 6 uur ’s ochtends de bloeddruk meten. In het Orthopedisch Centrum kunnen patiënten dus uiterlijk tot 9 uur uitslapen.” Vlakbij de entree wordt een kiss & ride-zone gecreëerd, waardoor ook mindervalide personen zonder problemen het gebouw binnen kunnen. Ook wordt de mogelijkheid tot een haal- en brengservice onderzocht.

“Elke dag op zoek naar verbetering en innovatie”

Persoonlijk behandelplan

In het Orthopedisch Centrum kunnen patiënten meedenken over het persoonlijk behandelplan. Elk patiënt heeft namelijk zijn eigen verhaal. “Daarop gaan we de behandeling toepassen. De patiënt krijgt meer verantwoordelijkheid. Een marathonloper heeft andere wensen dan een grootvader die met zijn kleinkinderen wil spelen.” Wist je dat als je een kilo afvalt het per stap zeven keer minder druk geeft op je gewrichten? Preventieve zorg en voorlichting spelen een grote rol. Voor voedings- en leefstijladviezen kunnen patiënten de hulp inschakelen van een health coach. “We zoeken elke dag naar verbetering en innovatie. We kunnen niet wachten tot de opening.”

Het Orthopedisch Centrum van de Reinier Haga Groep biedt de meest complete en veilige orthopedische zorg. Maximale aandacht voor, tijdens en na de behandeling. De poliklinieken in het Reinier de Graaf Gasthuis en HagaZiekenhuis blijven wel beschikbaar voor het eerste consult. Daarna wordt verwezen naar het Orthopedisch Centrum. Kinderen blijven welkom in het Juliana Kinderziekenhuis en orthopedische traumazorg blijft bij de drie samenwerkende ziekenhuizen.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.