Zoek

Uw beweging is onze zorg

Bouwnieuws

De stand van zaken op de bouwplaats

Op deze pagina treft u steeds kort de stand van zaken op de bouwplaats aan. Bijzondere gebeurtenissen of langere verhalen hebben een eigen artikel onder Nieuws. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over ons Orthopedisch Centrum? Meld u dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

5 juli 2019

Pannenbier ter ere van hoogste punt!

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is op woensdag 3 juli pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum. Lees verder


5 juni 2019

Hoogste punt bereikt!

Het hoogste punt van het OC is bereikt met de wand rechts op de voorgrond. De vloer waar je op kijkt is het dak en de wand is een onderdeel van de liftschacht die naar de techniekruimte op het dak gaat. Lees verder

Hoogste punt bereikt

16 april 2019

Dakvloer

Momenteel wordt de dakvloer bekisting aangebracht voor de betonstort begin mei. Op de dakvloer komen nog de technische ruimtes voor de gebouwgebonden installaties zoals de luchtbehandeling, koeling en verwarming.

Bekisting dakvloer

Bovenstaande foto: Raymond du Chatinier


1 april 2019

Tweede verdiepingsvloer gestort

Inmiddels is ook de tweede verdiepingsvloer gestort. Op deze vloer komen onder meer de dagbehandeling, de operatiekamers en OK-gerelateerde ruimtes. Hierna volgen nieuwe kolommen en het dak. Volgens planning is het storten van beton eind april klaar.


7 maart 2019

Voorbereiding liftkern en stort tweede verdiepingsvloer

Op onderstaande foto’s zijn de voorbereiding van de liftkern en de stort van de tweede verdiepingsvloer te zien.

Liftkern
Verdiepingsvloer

Foto’s: Raymond du Chatinier


25 februari 2019

Betonvloer eerste verdieping gestort

Afgelopen vrijdag is de betonvloer gestort voor de eerste verdieping. Voorman Evert van der Laars licht toe dat hiervoor binnen 8 uur 50 vrachtwagens met beton zijn aangevoerd. De vloer ligt er goed in, hij is vlak, goed afgewerkt en vertoont geen scheuren. Vanmiddag worden de zijkanten van de liftschacht en het trappenhuis gestort.


18 januari 2019

Orthopedisch Centrum op schema, bouw parkeergarage start later

De werkzaamheden voor het Orthopedisch Centrum verlopen voorspoedig. Zoals het er nu naar uitziet wordt het centrum eind 2019/begin 2020 bouwkundig opgeleverd. Daarna zijn nog enkele maanden nodig om het gebruiksklaar te maken, waarna de deuren in het tweede kwartaal open kunnen.

De bouw van de parkeergarage start later dan gepland, omdat voor de aanbesteding extra tijd nodig is. We hopen hiermee in mei van dit jaar te kunnen starten. Voor de bouw van de garage is ongeveer zes maanden nodig, waarmee eind 2019 opgeleverd kan worden. Dit betekent dat de garage ruim op tijd klaar is voordat het Orthopedisch Centrum zal openen.


14 december 2018

Bouw verloopt volgens planning

Op dit moment worden de vloeren van de Begane Grond gelegd. Dit volgens planning nog deze maand klaar zijn.Daarna start de bouw van de bovenverdieping.

Het bouwen van de parkeergarage start volgens planning in april. We beginnen zo laat mogelijk met het bouwrijp maken van het terrein, om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. De parkeergarage moet tegelijkertijd klaar zijn met het Orthopedisch Centrum. Dit was ook een voorwaarde om het Orthopedisch Centrum te mogen bouwen.


6 december 2018

Parkeren bij het ziekenhuis kan meer tijd kosten

Door de bouw van Reinier Haga Orthopedisch Centrum is er tijdelijk minder parkeerruimte op het terrein bij het LangeLand Ziekenhuis. Om ruimte te maken voor patiënten en bezoekers laten eigen medewerkers uit Zoetermeer de auto zoveel mogelijk thuis. Ook parkeert een groot deel van het personeel in de Duitslandgarage in het stadshart. Binnen twee weken zullen nog meer collega’s hier gaan parkeren. Zo doen we er alles aan om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.
Met name maandag, dinsdag en donderdag zijn drukke dagen op het parkeerterrein. We raden u aan om eerder van huis te vertrekken wanneer u een afspraak heeft in ons ziekenhuis.
Begin volgend jaar start de bouw van een parkeergarage.

Parkeerplaats

27 november 2018

De bouw verloopt volgens planning. Voor Kerst wordt over de hele begane grond de betonvloer gestort en zal de kruipruimte worden ontgraven. Daarna komen er aan de kant van het ziekenhuis de wanden van de lift, van ongeveer 3,5 meter hoog. Vervolgens komt er een soort tijdelijke grote ‘tafel’ in het midden staan, van 3,5 meter hoog en een oppervlakte van 2200 vierkante meter. Deze tijdelijke tafel maakt het mogelijk om ook de rest van de werkzaamheden in de hoogte te verrichten.


9 november 2018

Artikel in het blad Mijn Zaak Zoetermeer

Mijn zaak Zoetermeer

8 november 2018

Bouwbord geplaatst

Deze week is het bouwbord geplaatst met daarop de afbeelding van het Orthopedisch Centrum en de partijen die hieraan meewerken. De hoge kraan is aanwezig voor het opbouwen van het zogenaamde betonskelet van het OC. De kraan zal tot ongeveer april blijven staan.


18 oktober 2018

Laatste paal Orthopedisch Centrum!

Zojuist is de 176ste en daarmee laatste paal geslagen voor het Orthopedisch Centrum. Het heien is voorspoedig verlopen; de overlast werd verschillend ervaren door mensen. We danken collega’s, patiënten, bezoekers en omwonenden voor het begrip.

Laatste paal

12 oktober 2018

Trillings- en geluidsoverlast

Zoals goed te merken is het heien inmiddels gestart. Helaas kunnen we weinig doen om de trillings- en geluidsoverlast te beperken. Wel helpt meer informatie mogelijk bij het accepteren van deze gevolgen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit gaandeweg ook anders kan lopen, omdat heiwerk niet altijd precies te plannen is. Men kan tijdens het heien zaken tegenkomen waardoor aanpassing nodig is.

  • Volgens planning duurt het heien 7 dagen. Het streven is om eind volgende week gereed te zijn met het heiwerk.
  • In het weekend wordt niet geheid.
  • Heiwerk vindt plaats tussen 7.00 en 18.30 uur.
  • Het heien van een paal duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Het doel is om ongeveer 20 tot 30 palen per dag te heien.

Tot slot: Iedereen ervaart overlast anders. De overlast voor patiënten, bezoekers en medewerkers zal over het algemeen gaandeweg minder worden, omdat als eerste de rij wordt geheid vlakbij het ziekenhuis. De overige palen komen hier achter, waarbij de eerste rij de trillingen zal dempen.

Onze excuses voor de overlast.


12 oktober 2018

Eerste paal geslagen

Op donderdag 11 oktober startte de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Volgens planning zal het centrum in het eerste kwartaal van 2020 geopend worden.

Lees verder


21 september 2018

Voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor de bouw van het Orthopedisch Centrum zijn inmiddels in volle gang. Tijdelijk zullen hierdoor veel minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Medewerkers die dichtbij wonen wordt gevraagd om nog vaker dan nu met de fiets te komen. Medewerkers van verder weg krijgen gelegenheid om te parkeren in de Duitslandgarage nabij onze Huidkliniek. Zo doen we er met elkaar alles aan om ons ziekenhuis, ook tijdens de bouw, zo goed mogelijk bereikbaar te houden voor patiënten en bezoekers.

Tijdelijke fietsenstalling

Voor de tijd dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de grote fietsenstalling staan er fietsen rekken langs het energiegebouw.

Fietsenstalling verplaatst

De grote fietsenstalling wordt verplaatst naar een tijdelijke plek.

Keet voor de aannemer

De keten van de aannemer zijn geplaatst voor de bouw van het Orthopedisch Centrum.

Bouwinrit

De werkzaamheden voor het maken van de bouwinrit naar de Aziëlaan zijn gestart. Hierdoor kan het bouwverkeer veilig van en naar het terrein rijden.

Stoomverdeler

Bij de oude stoomverdeler zaten alle afsluiters vast. Hierdoor was het niet mogelijk om delen zonder stoom te zetten. De hele verdeler is in een week vervangen van zaterdag 9 september tot donderdag 13 september zodat we bij werkzaamheden of calamiteiten wel weer goed kunnen schakelen.

Locatie is bouwrijp

Het bouwrijp maken nadert zijn voltooiing. Alle leiding die er nog lagen zijn omgelegd. De plek waar het Orthopedisch Centrum zal komen is klaargemaakt om het heien te kunnen starten.


18 september 2018

Voorbereiding bouw

Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Zo kunnen wij gaan bouwen zodra de bouwvergunning binnen is. Het betreft voorbereidingen voor de bouw van het centrum en (nog) niet voor de beoogde parkeergarage.

Veiligheid
Met het oog op de veiligheid van medewerkers, onze patiënten en bezoekers, maken we alvast een aparte inrit voor bouwverkeer. Deze komt uit op de Aziëweg.

Planning
Het zogenaamd ‘bouwrijp’ maken van het terrein duurt tot eind september. Het benodigde heiwerk duurt naar verwachting zes werkdagen, van 7.00 tot 18.00 uur.

Informatie
Helaas is overlast voor iedereen in de komende periode onvermijdelijk. Het gaat dan vooral om het tekort aan parkeerplaatsen en om geluidshinder vanwege de bouw. We doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Wilt u via email nieuws ontvangen over dit onderwerp? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Artist impression

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.