Zoek

Uw beweging is onze zorg

De service-assistenten van het RHOC

‘De rechterhand van de zorg’, zo wordt de functie van service-assistent in het RHOC omschreven.

Service-assistenten hebben een veelzijdige functie: het verzorgen van maaltijden, ondersteunen bij de dagelijkse verzorging, patiënten begeleiden naar de röntgenfoto, patiënten ondersteunen bij ontslag en brengen naar de auto.

‘We doen eigenlijk alles, behalve wondverzorging en medicatie delen’, vertelt een van hen.

Met luisterend oor voor de patiënt en een grapje op zijn tijd wordt er een huiskamergevoel gecreëerd, waardoor patiënten zo veel mogelijk op hun gemak worden gesteld. Ook de fijne samenwerking onderling en met de verpleging draagt hieraan bij.

Het team van 17 service-assistenten is onmisbaar geworden. Zij zorgen namelijk voor net dat beetje extra, wat het RHOC kenmerkt. Dit zorgt voor de beste orthopedische zorg met een persoonlijke benadering. 

Een mooi voorbeeld van een aantal weken geleden is een patiënt, al ruim 1,5 maand niet buiten geweest, die door Priscilla, Sabine en Miranda mee naar buiten is genomen om heerlijk in de zon te zitten. Deze patiënt heeft op deze manier een fijne dag kunnen beleven en wilde naar eigen zeggen ‘nog wel even blijven zitten’. Ellen, van oorsprong pedicure, en Hanny, van oorsprong kapper, hebben bij deze patiënt de voeten verzorgd en de haren in de krul gezet om de gedachten van de patiënt te verzetten en wat positiviteit mee te geven.

Topzorg staat bij ons hoog in het vaandel en blijft prioriteit. Deze extraatjes doen wij uiteraard niet bij iedere patiënt. Wanneer wij denken dat een patiënt door langdurige opname hierbij gebaat is, zullen wij er alles aan doen om te kijken wat er mogelijk is.

* Foto’s zijn gemaakt en geplaatst met toestemming van allen

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.