Search

Uw beweging is onze zorg

Dr. Langeveld presenteert de SquaTable in het HagaZiekenhuis tijdens de Slimme Zorg Estafette 2023

In het RHOC is Dr. Aernout Langeveld één van de orthopedisch specialisten van de vakgroep orthopedie en in het HagaZiekenhuis maakt hij deel uit van de trauma unit. Tijdens zijn poliklinische werkzaamheden stoorde Dr. Langeveld zich aan de huidige saaie onderzoekstafels. In samenwerking met SparkDesign en studenten van de IPO (Haagse Hogeschool) ontwikkelden hij een verticaal bewegend frame waarin een heup, knie en enkel gewricht te herkennen zijn. Het resultaat is een hoog-laag frame gebaseerd op het lichaam: de SquaTable.

Gezond blijven tijdens het werk

Een overzichtsartikel van Edward Laskowski werkzaam in de Mayoclinics stelt dat de hele dag zitten achter een bureau ongezond is. Medische afwijkingen als verhoogde bloeddruk, hoog bloedsuiker en hoog ongezond cholesterol zijn geassocieerd met lange periodes van zitten en kunnen de levensverwachting verminderen.

Meer bewegen gedurende de dag is essentieel om gezond en energiek te blijven. Periodes van staan tijdens het werken achter een computer gedurende de dag zijn een goede start.

Presentatie SquaTable tijdens de Slimme Zorg Estafette 2023

Innovatie en slimme zorg staan centraal tijdens de Slimme Zorg Estafette (SZE), een initiatief van het ministerie van VWS. Het HagaZiekenhuis maakt onderdeel uit van regio west en laat in eigen huis zien welke projecten er binnen haar organisatie leven. Na een succesvolle eerste presentatie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zal het prototype te zien zijn in het innovatie lab op de begane grond van het HagaZiekenhuis.

Op vrijdagochtend, 17 februari is Dr. Langeveld aanwezig op het Innovatie Lab en zal uitleg geven voor degenen die nieuwsgierig zijn. 

Over LangeveldDesign

LangeveldDesign komt uit Den Haag. Het is een samenwerkingsverband van medische professionals, IPO ontwerp studenten, senior designers van SparkDesign en vele anderen. Dit ontwerp collectief streeft ernaar om elegante, speelse meubels te maken die de ruimte waar ze in staan aantrekkelijker te maken. Bekijk de website www.langevelddesign.com .

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.