Search

Uw beweging is onze zorg

Heup

Totale heupprothese

In samenspraak met de Orthopeed is besloten bij u een heupprothese te plaatsen. Een heupprothese kan de oplossing zijn als u last heeft van heupartrose (versleten heup), van een dijbeenhalsbreuk of van een verstoorde doorbloeding van de heupkop (avasculaire heupkopnecrose). In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de heupoperatie en het herstel erna. Ook leest u over hulpmiddelen en eventuele aanpassingen thuis.

Lees folder >>

Oefeningen heuprevalidatie

Deze informatiefolder bevat oefeningen ter bevordering van het herstel van uw heup. Hierin vindt u een aantal adviezen en oefeningen, in aanvulling op de informatie over de behandeling die u al heeft gekregen.

Lees folder >>

Pijn aan de zijkant van de heup

Pijn aan de zijkant van uw heup komt meestal door een ontsteking of beschadiging van een slijmbeurs of pees en is vaak het eerst als u loopt of op uw heup ligt. De pijn kan vanzelf overgaan maar soms ook maanden duren. In deze folder vindt u informatie over de klachten en mogelijke behandelingen.

Lees folder >>

Mako Totale Heupprothese

U hebt met uw orthopedisch chirurg gepraat over uw heuppijn en hebt besloten om de aanbeveling van uw chirurg ter harte te nemen om een Mako-robotarm geassisteerde totale heupprothese (THP) te ondergaan. Een Mako-totale heupprothese is een optie voor volwassenen die last hebben van een degeneratieve gewrichtsziekte met of zonder ontstekingsreactie. Deze folder is bedoeld om u meer inzicht te geven in hoe u zich daarop moet voorbereiden en wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de operatie om uw heup te vervangen.

Lees folder >>