Schouder/Elleboog Archieven - Reinier Haga Orthopedisch Centrum
Nieuw. En al 300 jaar ervaring.

Schouder/Elleboog

Slijtage in het AC-gewricht

Er is slijtage vastgesteld van het AC-gewricht. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de operatie, de voorbereidingen en het herstel erna. Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Stel deze dan gerust aan uw behandelend arts.

Download folder >>

Hoogstand van het sleutelbeen (AC-stabilisatie)

Er is sprake van een hoogstand van het sleutelbeen. Daarom heeft u in overleg met de orthopedisch chirurg besloten om dit te herstellen. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de operatie, de voorbereidingen en het herstel erna. Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Stel deze dan gerust aan uw behandelend arts.

Download folder >>

Kalkafzetting in de schouderpees (Barbotage)

Er is een kalkafzetting in een pees rondom uw schouder vastgesteld. In samenspraak met de orthopedisch chirurg is besloten de kalkafzetting aan te prikken. Het doel van de behandeling is dat de kalk daarna vanzelf oplost. Daardoor verdwijnen op termijn de pijnklachten. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over deze behandeling.

Download folder >>

Schouder uit de kom: kijkoperatie (Bankart repair)

Uw schouder gaat (soms meermaals) uit de kom. Daarom heeft u in overleg met uw orthopedisch chirurg besloten om uw schouder te laten stabiliseren. Dit gebeurt via een kijkoperatie. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de operatie, de voorbereidingen en het herstel erna.

Download folder >>

Schouder uit de kom: ‘botblok’-operatie (Latarjet)

Uw schouder gaat (meermaals) uit de kom. Daarom heeft u in overleg met uw orthopedisch chirurg besloten om uw schouder te laten stabiliseren. Dat doen wij door een botblokje met de daaraan vastzittende pees te verplaatsen. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over deze operatie, de voorbereidingen en het herstel erna.

Download folder >>

Schouderprothese

In samenspraak met de orthopedisch chirurg is besloten een schouderprothese te plaatsen. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de operatie, de voorbereidingen en het herstel erna.

Download folder >>

Pijn door de dunne bicepspees

Er is vastgesteld dat de dunne bicepspees pijn veroorzaakt in uw schouder of bovenarm. In samenspraak met de orthopedisch chirurg is besloten dit met een kijkoperatie te behandelen. In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de operatie, de voorbereidingen en het herstel erna.

Download folder >>

Scheur in de schouderpezen (cuff-repair)

Er is een scheur vastgesteld in een of meerdere pezen rondom uw schouder. Daarom heeft u in samenspraak met de orthopedisch chirurg besloten deze te hechten (cuff repair). In deze folder vindt u de belangrijkste informatie over de operatie, de voorbereidingen en het herstel erna.

Download folder >>