Search

Uw beweging is onze zorg

Kim pakt crossfit na operatie weer op

Kim sportte weinig als kind totdat ze op haar 26ste kennis maakte met crossfit en hardlopen. Ze stopte met roken en zette in op een gezonde levensstijl. Rustig opbouwen was er niet bij voor Kim, ze raakte direct in de ban van het sporten. Nagenoeg ongetraind nam ze deel aan de Dam tot Dam loop en liep de volledige 16 kilometer uit. Na 6 kilometer kreeg ze echter lastig van haar knie. De pijn ging niet meer weg in de maanden die volgden. Om de pijn in haar knie te ontlasten, ging ze ‘in haar heupen hangen’ met al gevolg dat ze veel last kreeg van haar rechterheup.

De pijn werd steeds erger, waardoor een bezoek aan fysiotherapeut en chiropractor onvermijdelijk bleek. Via de huisarts werd Kim doorverwezen naar het Orthopedisch Centrum. In het centrum werden foto’s en een MRI scan gemaakt van haar heup. Uit de diagnose bleek dat Kim een te grote heupkom had voor haar heupkop, een aangeboren afwijking die enkel via een operatie verholpen kon worden.

Kim van den Hoogen kan na haar revalidatie weer crossfitten

 Na de operatie verliep haar herstel voorspoedig. Vanaf de tweede dag mocht ze beginnen met wandelen en elke dag een stukje verder. Inmiddels is ze zo goed als herstelt en zal zij naar alle waarschijnlijk op termijn haar sport crossfit kunnen beoefenen met mogelijk wedstrijden als gevolg. 

“Ik heb bewust gekozen voor een gespecialiseerde kliniek en geen ziekenhuis. In het Orthopedisch Centrum voelde ik mij geen patiënt, maar een mens, dat is uniek. Zoveel lieve mensen en er is extreem goed voor mij gezorgd. Ik ben dan ook heel tevreden over het resultaat en zou het iedereen aanraden.”

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.