Search

Uw beweging is onze zorg

Leefstijlcoach gestart bij het RHOC

Sinds begin 2022 heeft het RHOC een leefstijlcoach aan boord. Naast 19 orthopeden en één sportarts is er binnen het RHOC een leefstijlcoach werkzaam die in samenwerking met de medisch specialisten bijdraagt aan het bieden van zorg aan onze patiënten. Op deze manier werkt het RHOC toe naar een multidisciplinaire samenwerking tussen professionals om patiënten de juiste zorg te bieden binnen het orthopedisch centrum.


Leefstijlcoach in het RHOC

Dennis Mannaart is een gecertificeerde leefstijlcoach, tevens fysiotherapeut en sinds januari gestart bij het RHOC. Dennis werkt al ruim 12 jaar als fysiotherapeut en sinds 3 jaar als leefstijlcoach. Als leefstijlcoach bij het RHOC ondersteunt en helpt hij patiënten om betere keuzes te maken op een aantal belangrijke aspecten; bewegen, voeding, slaap, ontspanning en stress. Een gezonde leefstijl is belangrijk: het helpt om ziekte te voorkomen en om weer fit te worden tijdens of na een (chronische) ziekte en/of operatie. Wellicht is het voor u als patiënt lastig om gezonder te gaan leven. De leefstijlcoach van het RHOC helpt u om hiermee aan de slag te gaan. Uw arts of verpleegkundig specialist kan u verwijzen naar de leefstijlcoach.

Wat gebeurt er tijdens het spreekuur?

Tijdens de afspraak gaat u samen met de leefstijlcoach aan de slag met een gezondere leefstijl. Tijdens de eerste afspraak bespreken wij uw hulpvraag en de problematiek waar u tegenaan loopt. Samen vullen we het leefstijlroer in, zodat u zelfstandig aan de slag kunt gaan met het maken van kleine aanpassingen in het dagelijks leven. Toewerkend naar uw doel. U krijgt 2 consulten van 30 minuten bij de leefstijlcoach. Het doel is dat u na deze consulten zelf verder kunt werken aan een gezondere leefstijl. Het kan zijn dat u geadviseerd wordt om gebruik te maken van aanvullende hulp. Bijvoorbeeld van de fysiotherapeut, diëtist, leefstijltrajecten (GLI) of een stoppen met roken consulent. Hier kunnen dan mogelijk kosten aan verbonden zijn. Onze leefstijlcoach neemt dan de mogelijkheden met u door.

rhoc

Adviezen voor een gezonde leefstijl

  • Probeer inzicht te krijgen in uw beweging op de dag, ga hierin uitbreiden. Maak meer stappen op een dag en voorkom veel stilzitten.
  • Eet drie volwaardige maaltijden per dag, zo min mogelijk tussendoortjes. Eet vers en onbewerkt.
  • Ga elke dag naar buiten en zoek de natuur op.
  • Zorg voor een regelmatig slaappatroon.
  • Blijf jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen uitproberen.
  • Probeer wat goed gaat, meer te gaan doen.

.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.