Uw beweging is onze zorg

Mevrouw de Leeuw werkt weer als schoonheidsspecialiste met een nieuwe heup

Mevrouw de Leeuw (67 jaar) begon 12 jaar geleden last te krijgen van haar rechterheup. Tijdens haar werk als schoonheidsspecialiste werd de pijn steeds erger waarna ze een afspraak besloot te maken bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis. De reden voor de afspraak bij dokter Vehmeijer was niet zozeer door de pijn, maar vooral de angst voor kankeruitzaaiingen in haar botten. Mevrouw de Leeuw heeft namelijk 27 jaar geleden borstkanker gehad waar ze volledig van herstelde.

Uit de foto’s werden (gelukkig) geen uitzaaiingen gevonden maar constateerde de arts wel dat haar rechterheup versleten was.  “Ik kan nog lopen, tegen pijn kan ik wel, ik ga kijken hoelang ik het uithoud”, zei mevrouw de Leeuw destijds in een gesprek met dokter Vehmeijer. Pas na 10 jaar meldde ze zich weer, omdat de pijn ondragelijk werd. Eerst voor een injectie bij de huisarts en enige tijd er na meldde ze zich bij haar voormalig dokter Vehmeijer voor een nieuwe heup.

Mevrouw de Leeuw meldde zich op haar operatiedag ’s-morgensvroeg bij het Orthopedisch Centrum voor een kunstheup via de voorste benadering.  Na anderhalf uur van opereren werd mevrouw naar de kamer gebracht. ’s Middags al ging ze met de fysiotherapeut voorzichtig aan de slag om te lopen, de dag er na werd het traplopen geoefend en mocht ze dezelfde dag nog naar huis. “Alles verliep geweldig, ik werd door de verpleegkundigen naar de auto gebracht en uitgezwaaid.”

Na een herstel van ongeveer 2 maanden, lacht het leven haar weer toe. Ze heeft haar werkzaamheden als schoonheidsspecialiste weer hervat, past frequent op haar kleinkinderen en geniet zo nu en dan van hun vaste campingplaats in Limburg. En ondanks dat de rechterheup altijd een zwakkere plek blijft, raadt mevrouw de Leeuw het iedereen aan met pijn om behandeld te worden in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum: “Ik raad het iedereen aan in mijn omgeving, het is goed te doen en het niet meer hebben van zenuwpijnen is de grootste verlossing voor mij.”

Mevrouw de Leeuw heeft haar werkzaamheden als schoonheidsspecialiste weer hervat.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.