Goede bewegingszorg kan altijd beter

Het ultramoderne Reinier Haga Orthopedisch centrum in Zoetermeer biedt de beste orthopedische zorg van Nederland. We zijn nieuw en hebben toch al 300 jaar kennis en ervaring op zak.

Met wanden gemaakt uit mossen, ons glazen dak en vier reuze schemerlampen oogt het atrium van ons centrum als de lobby van een chique hotel.

Hoge patiënttevredenheid is wat ons beweegt. Onze zorg is werkelijk om u als patiënt georganiseerd, en niet andersom.

U krijgt maximale aandacht. Vóór, tijdens en na de behandeling

Wij geloven dat goede bewegingszorg altijd beter kan. Daarom hebben wij ons gespecialiseerde nieuwe centrum opgericht.

Hier werken maar liefst 20 ervaren orthopeden van de Reinier Haga Groep (Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, HagaZiekenhuis in Den Haag) nauw samen met elkaar. Elk met hun eigen specialisatie.

Bij het Orthopedisch Centrum begrijpen wij dat u wilt genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Het kan voorkomen dat bewegings- en pijnklachten uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Dankzij ons omvangrijke team van de beste specialisten, als ook onze directe relatie met nabijgelegen ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten, bieden wij de meest complete en veilige orthopedische zorg.

Voor iedereen. Wij geven u maximale aandacht vóór, tijdens en na de behandeling.

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Onze coronamaatregelen

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Dit is wat ons beweegt

Een persoonlijk behandelplan, uniek voor u

Wij werken met een persoonlijk behandelplan, toegespitst op uw unieke situatie. Omdat alles wat wij doen, van begin tot eind, in het teken moet staan van ons gezamenlijke doel: de kwaliteit van uw leven behouden en waar mogelijk verbeteren. Volledig verzekerd.

Bij alles wat we doen vragen we ons af: is dit in uw voordeel?

Patiënten vertellen

Kim pakt crossfit na operatie weer op

Rustig opbouwen was er niet bij voor Kim, ze raakte direct in de ban van het sporten. Nagenoeg ongetraind nam ze deel aan de Dam tot Dam loop en liep de volledige 16 kilometer uit. Na 6 kilometer kreeg ze echter lastig van haar knie.

Lees verder »

Maarten Röling is gepromoveerd

Op woensdag 31 augustus heeft Maarten Röling zijn proefschrift met de titel ‘Identifying and Modifying the Impinging Hip’ mogen verdedigen in het Erasmus Medisch Centrum. Zijn co-promotoren Dr. Rolf Bloem (voormalig medisch directeur van het RHOC) en Dr. Nina Mathijssen (hoofd onderzoeksbureau RHOC) waren tijdens de verdediging aanwezig. Maarten over zijn promotieonderzoek: “Mijn proefschrift, Identifying and Modifying the Impinging Hip, beschrifjt meerdere aspecten van het fenomeen femoroacetabulaire impingement syndroom. Dat gaat om heup impingement, inklemming van de heup door vormafwijkingen van de heup. Wij hebben in totaal 8 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd aangaande de incidentie in de huisartsen populatie, de diagnostiek middels röntgenfoto’s en 3D dynamische CT scans en de behandeling van de heup impingement middels kijkoperaties van de heup. Het succes van de operaties hebben we gemeten en gevalideerd en we hebben risico factoren kunnen aantonen voor een goed of minder goed herstel na de operatie. Het hele promotietraject is in de afgelopen 10 jaar in Delft geweest. Begonnen als ANIOS, voorgezet als AIOS en uiteindelijk afgerond als orthopedisch chirurg. Dit alles is succesvol geworden door de steun van mijn voormalig opleider Dr. Bloem en Dr. Mathijssen en alle research medewerkers vanuit de afdeling orthopedie!” Bekijk het proefschrift ‘Identifying and Modifying the Impinging

Lees verder »

Symposium Orthopedie voor fysiotherapeuten op 9 november

Na een positieve ontvangt op de eerste editie van het symposium Orthopedie voor huisartsen van 23 juni organiseert het Reinier Haga Orthopedisch Centrum een symposium voor fysiotherapeuten. Op woensdag 9 november vindt het RHOC Symposium Orthopedie plaats in het Orthopedisch Centrum in Zoetermeer. Naast een medisch inhoudelijk programma en kennismaking met het RHOC wordt u een buffet aangeboden. Accreditatie wordt aangevraagd bij het KNGF en Keurmerk Fysiotherapie. Bekijk het programma. Fysiotherapeuten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het symposium. Bent u fysiotherapeut en wilt u zich direct aanmelden? Meldt u aan via het

Lees verder »

Patricia Jaeger neemt afscheid van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Met het einde van de ontvlechting van de Reinier Haga Groep in zicht en nu de positie van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum heldere contouren begint te krijgen breekt er een nieuwe fase voor het Orthopedisch Centrum aan. Het Reinier Haga Orthopedisch Centrum gaat verder met een nieuw bestuur. Algemeen directeur Patricia Jaeger van het Orthopedisch Centrum stopt met haar werkzaamheden als bestuurder per 1 oktober 2022. Medisch directeur Rolf Bloem heeft eerder per 1 juli afscheid genomen wegens pensionering. In oktober 2017 werd Patricia Jaeger door de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep benoemd als algemeen directeur van het toen nog op te zetten Orthopedisch Centrum.  ‘’Het ontstaan van het centrum is echter niet zonder slag of stoot gegaan. Het verkrijgen van de omgevingsvergunning, hard stijgende bouwprijzen, de Corona pandemie en drie aandeelhouders die halverwege het proces besloten te defuseren in plaats van fuseren, zorgden voor de nodige complexiteit. Wrijving zorgt echter voor glans, zo ook voor het Orthopedisch Centrum: er staat inmiddels een goed lopende organisatie in een prachtig pand en het wordt gedragen door een fantastisch team van toegewijde en betrokken medewerkers – allen professionals-. Zij krijgen alle lof van onze zeer tevreden patiënten. Ik kan dus alleen omzien met enorme trots over wat wij in korte tijd gerealiseerd hebben!” “Er staat inmiddels een goed lopende organisatie in een prachtig pand en het wordt gedragen door een fantastisch team van toegewijde en betrokken medewerkers – allen professionals-. Zij krijgen alle lof van onze zeer tevreden patiënten.” Patricia Jeager vlak voor de opening van het Orthopedisch Centrum in juni 2020 © Fred Leeflang In hetzelfde jaar (2017) trad Bloem aan als medisch directeur van het RHOC. Als “founding father” en gepassioneerd uitdrager van het gedachtegoed van het RHOC was Bloem zeer nauw betrokken bij de totstandkoming en oprichting van het RHOC. ‘’Het Orthopedisch Centrum moet een nieuwe standaard zetten voor waardegedreven zorg. Een holistische benadering van de patiënt, preventieve zorg en inspelen op de zorgbehoefte van onze patiënten.’’ Dat is de visie van Rolf waar hij collega’s, patiënten en professionals uit het vak mee wist te enthousiasmeren over het RHOC. Inmiddels wordt het RHOC gezien als een “early mover” in de sterk concurrerende wereld van orthopedische chirurgie. Door enerzijds dagdagelijks operationeel te optimaliseren en anderzijds professioneel te excelleren krijgt de patiënt best of both worlds. Dit in combinatie met onderwijs, onderzoek en innovatie is het RHOC landelijk op de kaart gezet.

Lees verder »

Aanmelden voor onze nieuwsbrief