Goede bewegingszorg kan altijd beter

Het ultramoderne Reinier Haga Orthopedisch centrum in Zoetermeer biedt de beste orthopedische zorg van Nederland. We zijn nieuw en hebben toch al 300 jaar kennis en ervaring op zak.

Met wanden gemaakt uit mossen, ons glazen dak en vier reuze schemerlampen oogt het atrium van ons centrum als de lobby van een chique hotel.

Hoge patiënttevredenheid is wat ons beweegt. Onze zorg is werkelijk om u als patiënt georganiseerd, en niet andersom.

U krijgt maximale aandacht. Vóór, tijdens en na de behandeling

Wij geloven dat goede bewegingszorg altijd beter kan. Daarom hebben wij ons gespecialiseerde nieuwe centrum opgericht.

Hier werken maar liefst 20 ervaren orthopeden van de Reinier Haga Groep (Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, HagaZiekenhuis in Den Haag) nauw samen met elkaar. Elk met hun eigen specialisatie.

Bij het Orthopedisch Centrum begrijpen wij dat u wilt genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Het kan voorkomen dat bewegings- en pijnklachten uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Dankzij ons omvangrijke team van de beste specialisten, als ook onze directe relatie met nabijgelegen ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten, bieden wij de meest complete en veilige orthopedische zorg.

Voor iedereen. Wij geven u maximale aandacht vóór, tijdens en na de behandeling.

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Onze coronamaatregelen

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Dit is wat ons beweegt

Een persoonlijk behandelplan, uniek voor u

Wij werken met een persoonlijk behandelplan, toegespitst op uw unieke situatie. Omdat alles wat wij doen, van begin tot eind, in het teken moet staan van ons gezamenlijke doel: de kwaliteit van uw leven behouden en waar mogelijk verbeteren. Volledig verzekerd.

Bij alles wat we doen vragen we ons af: is dit in uw voordeel?

Patiënten vertellen

Kim pakt crossfit na operatie weer op

Rustig opbouwen was er niet bij voor Kim, ze raakte direct in de ban van het sporten. Nagenoeg ongetraind nam ze deel aan de Dam tot Dam loop en liep de volledige 16 kilometer uit. Na 6 kilometer kreeg ze echter lastig van haar knie.

Lees verder »

Promotieonderzoek Bart ten Brinke

Op 5 april heeft Bart ten Brinke zijn proefschrift met de titel ‘The Role of Radiostereometric Analysis in the Evaluation of Orthopaedic Implants in the Upper Extremity’ mogen verdedigen in Erasmus Medisch Centrum. Bart ten Brinke is vorige maand in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum gestart als arts in opleiding tot medisch specialist. Bart zal hier tot februari 2024 werkzaam zijn en zich specialiseren in de orthopedische chirurgie. Bart over zijn promotieonderzoek: ‘’Radiostereometrische analyse (RSA) is een techniek waarmee migratie van orthopedische implantaten nauwkeurig kan worden gemeten. Migratie van implantaten in de eerste twee jaar postoperatief is een belangrijke voorspeller voor loslating van heup- en knieprotheses. Over de waarde van RSA in de bovenste extremiteit is weinig bekend. Het doel van mijn promotieonderzoek was dan ook de (potentiële) rol van RSA in de bovenste extremiteit te onderzoeken.’’ Zijn co-promotoren Dr. Nina Mathijssen (hoofd onderzoeksbureau RHOC) en Dr. Gerard Kraan, waren tijdens de verdediging aanwezig. ‘’In dit proefschrift tonen we aan dat RSA ook in de bovenste extremiteit een betrouwbare methode is om migratie te meten. Daarmee is RSA een potentieel waardevol instrument om survival van protheses te optimaliseren.  Met name in de schouder geeft RSA belangrijke informatie over primaire stabiliteit van implantaten. We bevelen dan ook aan om in de toekomst de vroege migratie van alle nieuwe schouderimplantaten te onderzoeken alvorens deze protheses op de markt worden geïntroduceerd. In tegenstelling tot de schouder, staat de toepasbaarheid van RSA in de elleboog en de duimbasis ter discussie. Technische uitdagingen gerelateerd aan het kleine volume van het omliggende bot leiden tot veel verlies van data. Verder onderzoek naar alternatieve methoden voor het meten van migratie in deze kleine gewrichten is dan ook aan te bevelen.’’ Bekijk het e-book ‘The Role of Radiostereometric Analysis in the Evaluation of Orthopaedic Implants in the Upper Extremity’ van

Lees verder »
rhoc

Leefstijlcoach gestart bij het RHOC

Sinds begin 2022 heeft het RHOC een leefstijlcoach aan boord. Naast 19 orthopeden en één sportarts is er binnen het RHOC een leefstijlcoach werkzaam die in samenwerking met de medisch specialisten bijdraagt aan het bieden van zorg aan onze patiënten. Op deze manier werkt het RHOC toe naar een multidisciplinaire samenwerking tussen professionals om patiënten de juiste zorg te bieden binnen het orthopedisch centrum. Leefstijlcoach in het RHOC Dennis Mannaart is een gecertificeerde leefstijlcoach, tevens fysiotherapeut en sinds januari gestart bij het RHOC. Dennis werkt al ruim 12 jaar als fysiotherapeut en sinds 3 jaar als leefstijlcoach. Als leefstijlcoach bij het RHOC ondersteunt en helpt hij patiënten om betere keuzes te maken op een aantal belangrijke aspecten; bewegen, voeding, slaap, ontspanning en stress. Een gezonde leefstijl is belangrijk: het helpt om ziekte te voorkomen en om weer fit te worden tijdens of na een (chronische) ziekte en/of operatie. Wellicht is het voor u als patiënt lastig om gezonder te gaan leven. De leefstijlcoach van het RHOC helpt u om hiermee aan de slag te gaan. Uw arts of verpleegkundig specialist kan u verwijzen naar de leefstijlcoach. Wat gebeurt er tijdens het spreekuur? Tijdens de afspraak gaat u samen met de leefstijlcoach aan de slag met een gezondere leefstijl. Tijdens de eerste afspraak bespreken wij uw hulpvraag en de problematiek waar u tegenaan loopt. Samen vullen we het leefstijlroer in, zodat u zelfstandig aan de slag kunt gaan met het maken van kleine aanpassingen in het dagelijks leven. Toewerkend naar uw doel. U krijgt 2 consulten van 30 minuten bij de leefstijlcoach. Het doel is dat u na deze consulten zelf verder kunt werken aan een gezondere leefstijl. Het kan zijn dat u geadviseerd wordt om gebruik te maken van aanvullende hulp. Bijvoorbeeld van de fysiotherapeut, diëtist, leefstijltrajecten (GLI) of een stoppen met roken consulent. Hier kunnen dan mogelijk kosten aan verbonden zijn. Onze leefstijlcoach neemt dan de mogelijkheden met u door. Adviezen voor een gezonde leefstijl Probeer inzicht te krijgen in uw beweging op de dag, ga hierin uitbreiden. Maak meer stappen op een dag en voorkom veel stilzitten. Eet drie volwaardige maaltijden per dag, zo min mogelijk tussendoortjes. Eet vers en onbewerkt. Ga elke dag naar buiten en zoek de natuur op. Zorg voor een regelmatig slaappatroon. Blijf jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen uitproberen. Probeer wat goed gaat, meer te gaan doen.

Lees verder »

Verpleegkundigen Gabriëlla en Arlisia van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Voor Arlisia en Gabriëlla is het elke dag weer een feestje om te werken in het Orthopedisch Centrum. “Eke dag als we binnenstappen zijn we weer verwonderd door het gebouw, de faciliteiten, de mogelijkheden en de prettige werkomgeving. En als we er niet zelf aan denken worden we er wel op gewezen door onze patiënten, haha. Patiënten ervaren ons gebouw en de service als een bezoek aan een hotel maar dan met een beetje extra zorg”, aldus beide verpleegkundigen. Fotobijschrift: Verpleegkundigen Arlisia en Gabriëlla “In ons werk verzorg, adviseer en begeleiden wij de patiënt gedurende hun verblijf op de afdeling in alle fasen van verpleegproces. Tijdens ons werk op de afdeling komen vele verpleegtechnische handelen voor, dit maakt het werk erg afwisselend en uitdagend. Zijn de medicijnen op orde, voelt de patiënt zich goed, kan ik hem of haar vertrouwen geven met de nieuwe prothese(s). Ons team is informeel en erg betrokken met elkaar. Op de werkvloer is er een zeer goede onderlinge sfeer, wat de patiënten ook opmerken”, aldus Gabriëlla. In ons verpleegkundig team heeft iedereen een andere achtergrond en expertise, je leert veel van elkaar. Er wordt gedurende het korte verblijf van de patiënt in het OC intensief samengewerkt met een multidisciplinair team. “De lijntjes zijn kort met de zaalarts, met de fysiotherapeuten maar ook met de orthopeden. Patiënten hebben bij ons totaal niet het gevoel dat ze een nummertje zijn en onderling is er totaal geen hiërarchie, dat is fijn werken”, zegt Arlisia. “Er is bovendien voldoende ruimte voor groei en ontwikkeling in het OC. Zo zijn een collega en ik in september begonnen met de HBO-V”, aldus

Lees verder »

Aanmelden voor onze nieuwsbrief