Uw beweging is onze zorg

Goede bewegingszorg kan altijd beter

Het ultramoderne Reinier Haga Orthopedisch centrum in Zoetermeer biedt de beste orthopedische zorg van Nederland. We zijn nieuw en hebben toch al 300 jaar kennis en ervaring op zak.

Met wanden gemaakt uit mossen, ons glazen dak en vier reuze schemerlampen oogt het atrium van ons centrum als de lobby van een chique hotel.

Hoge patiënttevredenheid is wat ons beweegt. Onze zorg is werkelijk om u als patiënt georganiseerd, en niet andersom.

U krijgt maximale aandacht. Vóór, tijdens en na de behandeling

Wij geloven dat goede bewegingszorg altijd beter kan. Daarom hebben wij ons gespecialiseerde nieuwe centrum opgericht.

Hier werken maar liefst 20 ervaren orthopeden van de Reinier Haga Groep (Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, HagaZiekenhuis in Den Haag) nauw samen met elkaar. Elk met hun eigen specialisatie.

Bij het Orthopedisch Centrum begrijpen wij dat u wilt genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Het kan voorkomen dat bewegings- en pijnklachten uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Dankzij ons omvangrijke team van de beste specialisten, als ook onze directe relatie met nabijgelegen ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten, bieden wij de meest complete en veilige orthopedische zorg.

Voor iedereen. Wij geven u maximale aandacht vóór, tijdens en na de behandeling.

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Onze coronamaatregelen

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Dit is wat ons beweegt

Een persoonlijk behandelplan, uniek voor u

Wij werken met een persoonlijk behandelplan, toegespitst op uw unieke situatie. Omdat alles wat wij doen, van begin tot eind, in het teken moet staan van ons gezamenlijke doel: de kwaliteit van uw leven behouden en waar mogelijk verbeteren. Volledig verzekerd.

Bij alles wat we doen vragen we ons af: is dit in uw voordeel?

Patiënten vertellen

Nieuw directieteam voor het RHOC per 1 juni

De Raad van Commissarissen en aandeelhouders van het RHOC zijn verheugd te melden dat per 1 juni een nieuw directieteam is benoemd voor het RHOC. Klaas Holthuis is benoemd tot algemeen directeur van het RHOC en Chantal van Hal is benoemd tot medisch directeur. Chantal van Hal en Klaas Holthuis Klaas Holthuis is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een achtergrond in organisatie en beleid. Hij heeft ervaring als manager zorg en bedrijfsvoering in het Diakonessenhuis in Utrecht, zowel op het gebied van snijdend als beschouwend. Chantal van Hal is tot voor kort werkzaam geweest als praktiserend orthopedisch chirurg in Ziekenhuis Rivierenland. Naast haar ervaring als medisch coördinator en deelname aan kwaliteitscommissies is zij voorzitter en bestuurslid geweest van het bestuur van de medische staf in Tiel. Het nieuwe directieteam zal per 1 juni voortbouwen aan de groei van het RHOC en vormen het nieuwe bestuur van het Orthopedisch Centrum. Met de komst van het nieuwe directieteam neemt het RHOC eind deze maand afscheid van bestuurder a.i. Yolande Mansveld. De komende periode wordt voor beide directieleden een inwerkprogramma verzorgd en een warme overdracht. We wensen Klaas en Chantal veel

Lees verder »

RHOC ontvangt Reinier de Graaf Wetenschapsprijs

Woensdagavond 19 april vond in het Reinier de Graaf Gasthuis de jaarlijkse Wetenschapsavond plaats. Tijdens deze avond kregen onderzoekers de gelegenheid hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek waarbij ze kans maakten op de Wetenschapsprijs en de Publieksprijs. Voor het RHOC ontving Anne Brouwer een juryprijs met haar presentatie over een nieuw ontwikkeld hulpmiddel, dat ervoor zorgt dat het cement bij een nieuwe knieprothese beter in het bot verdeeld wordt. v.l.n.r.: Anne Brouwer, Frans van der Horst, Marleen van Rijckevorsel De researchbureaus Oncologie en Orthopedie openden de avond en vertelden over hun werk en de onderzoeken die uitgevoerd worden binnen RdGG en het RHOC. v.l.n.r.: Edith van Druten, Carolien Haazer en Brechtje Hesseling v.l.n.r.: Caner Içli, Anne Brouwer, Laura Buiteman, Marleen van Rijckevorsel en Daan Kamphuis Het RHOC werd deze avond door nog meer mensen vertegenwoordigd. Zo presenteerde Caner Içli, ANIOS in het RHOC, de resultaten van ons onderzoek naar de Maxera heupkom. Brechtje Hesseling, werkzaam als onderzoeker in het RHOC, vertelde over hoe we in het Orthopedisch Centrum wetenschappelijk onderzoek uitvoeren, en hoe belangrijk de rol van de onderzoekscoördinator is bij het doen van wetenschappelijk onderzoek. Anne Brouwer (co-assistent Geneeskunde) Caner Içli (ANIOS RHOC) Aanwezigen hebben de avond als leuk en leerzaam ervaren die door de Wetenschapsraad en het Wetenschapsbureau van het RdGG georganiseerd

Lees verder »

RHOC ontvangt subsidie voor uitvoering KLAP studie

Goed nieuws voor het RHOC! Voor het uitvoeren van de KLAP studie (‘KLachten Aan hand of Pols’) heeft het Orthopedisch Centrum een subsidie van €10.000 ontvangen. De subsidie wordt gegeven door de Wetenschapsraad van het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Tevens het ziekenhuis waar het onderzoek wordt uitgevoerd. Aanleiding onderzoek Er is nog onvoldoende bekend over de oorzaak van hand en pols klachten en hoe hand en pols klachten zich verder ontwikkelen. Wanneer patiënten in het Reinier de Graaf Ziekenhuis een eerste röntgenfoto krijgen vanwege klachten aan hun hand en/of pols worden zij benaderd met de vraag om mee te doen aan de KLAP studie. Over de KLAP studie Met de KLAP studie wordt onderzocht hoe vaak verschillende hand/pols aandoeningen op de foto te zien zijn en hoe die aandoeningen verder verlopen. Daarnaast onderzoek we of er een verband is tussen hoe erg de afwijking op de foto is, en hoeveel klachten iemand ervaart. Voor deze studie werken we samen met de afdeling huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC in

Lees verder »

Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.