Goede bewegingszorg kan altijd beter

Het ultramoderne Reinier Haga Orthopedisch centrum in Zoetermeer biedt de beste orthopedische zorg van Nederland. We zijn nieuw en hebben toch al 300 jaar kennis en ervaring op zak.

Met wanden gemaakt uit mossen, ons glazen dak en vier reuze schemerlampen oogt het atrium van ons centrum als de lobby van een chique hotel.

Hoge patiënttevredenheid is wat ons beweegt. Onze zorg is werkelijk om u als patiënt georganiseerd, en niet andersom.

U krijgt maximale aandacht. Vóór, tijdens en na de behandeling

Wij geloven dat goede bewegingszorg altijd beter kan. Daarom hebben wij ons gespecialiseerde nieuwe centrum opgericht.

Hier werken maar liefst 20 ervaren orthopeden van de Reinier Haga Groep (Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, HagaZiekenhuis in Den Haag) nauw samen met elkaar. Elk met hun eigen specialisatie.

Bij het Orthopedisch Centrum begrijpen wij dat u wilt genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Het kan voorkomen dat bewegings- en pijnklachten uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Dankzij ons omvangrijke team van de beste specialisten, als ook onze directe relatie met nabijgelegen ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten, bieden wij de meest complete en veilige orthopedische zorg.

Voor iedereen. Wij geven u maximale aandacht vóór, tijdens en na de behandeling.

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Onze coronamaatregelen

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Dit is wat ons beweegt

Een persoonlijk behandelplan, uniek voor u

Wij werken met een persoonlijk behandelplan, toegespitst op uw unieke situatie. Omdat alles wat wij doen, van begin tot eind, in het teken moet staan van ons gezamenlijke doel: de kwaliteit van uw leven behouden en waar mogelijk verbeteren. Volledig verzekerd.

Bij alles wat we doen vragen we ons af: is dit in uw voordeel?

Patiënten vertellen

Resultaten onderzoek Persona Partial Knee prothese

Onlangs is er een wetenschappelijk artikel van het RHOC gepubliceerd in het orthopedische tijdschrift ‘Acta Orthopaedica’. In dit artikel beschrijven we de 2 jaar resultaten van de Persona Partial Knee prothese: een ‘halve knie’ van de firma Zimmer Biomet. Bij een halve knie wordt alleen de binnenkant of buitenkant van het kniegewricht vervangen. Met een speciale onderzoeksmethode hebben we de microbewegingen van de prothese in het bot onderzocht. Onze resultaten laten zien dat de prothese gedurende de eerste twee jaar stabiel in het bot zit. Ook de uitkomsten die belangrijk zijn voor patiënten, zoals de functie van de knie, gaan in die twee jaar goed vooruit. We blijven doorgaan met het onderzoek, om ook op de langere termijn te kunnen bepalen hoe stabiel de prothese in het bot blijft zitten. We willen de patiënten die met dit onderzoek meedoen natuurlijk hartelijk bedanken. Bent u benieuwd naar het artikel? Lees het artikel via

Lees verder »

Afsluiting snelweg A12 tot en met 31 december

Brengt u binnenkort met de auto een bezoek aan het Reinier Haga Orthopedisch Centrum? Houdt u rekening met omleidingen vanwege de afsluiting van de snelweg A12 bij Zoetermeer tussen Utrecht en Den Haag. De A12 is in beide richtingen volledig afgesloten vanaf dinsdag 27 december 22.00 uur tot zaterdag 31 december 08.00 uur. De A12 richting Utrecht is afgesloten vanaf het Prins Clausplein tot en met afrit 7 (Zoetermeer / N470). De A12 richting Den Haag is afgesloten vanaf afrit 7 (Zoetermeer/N470) tot aan de op- en afrit Zoetermeer Centrum (afslag 6). Houdt u rekening met vertraging en extra reistijd van 30 tot 45 minuten tot wel 1,5 uur. Meer informatie over de afsluiting en de omleidingsroutes kunt u vinden op deze

Lees verder »

Onderzoek Elsevier ‘Beste Ziekenhuizen en Klinieken 2022’: RHOC één van de winnaars categorie ‘Heupprothese’

Vorige maand werden de resultaten van het jaarlijkse onderzoek ‘’Beste Ziekenhuizen en Klinieken 2022’’ van Elsevier in EW magazine bekendgemaakt. Het Reinier Haga Orthopedisch Centrum mag zich met trots één van de winnaars noemen in de categorie ‘Heupprothese’. Voor het onderzoek ‘’Beste Ziekenhuizen en Klinieken 2022’’ vergeleek Elsevier 6 behandelingen voor 96 ziekenhuislocaties, 8 universitair medische centra en148 locaties van klinieken. Dit zijn de behandelingen: staaroperatie, gewichtsverminderende operatie, behandeling van borstkanker, veneuze ziekten en knie en heupprothese. Rol van klinieken in planbare zorg In dit artikel van EW magazine wordt spelen klinieken steeds een grotere rol in de planbare zorg bij relatief gezonde patiënten. “Klinieken zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde behandeling: ze doen één kunstje doorgaans goed en efficiënt.” In het Orthopedisch Centrum werken we in multidisciplinaire teams samen om patiënten de beste orthopedische zorg te bieden. Naast het bieden van orthopedische zorg richt het Orthopedisch Centrum zich op innovatie en onderzoek. Het onderzoeksbureau van het centrum werkt aan het uitvoeren van wetenschappelijke onderzoeken en studies die moeten leiden tot verbetering van de zorg voor onze patiënten. We danken onze medewerkers voor hun tomeloze inzet, de huisartsen voor de samenwerking en onze patiënten voor het vertrouwen die zij stellen in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum Voor abonnees van EW magazine is het mogelijk het volledige artikel online te lezen via deze

Lees verder »

Aanmelden voor onze nieuwsbrief