Uw beweging is onze zorg

Goede bewegingszorg kan altijd beter

Het ultramoderne Reinier Haga Orthopedisch centrum in Zoetermeer biedt de beste orthopedische zorg van Nederland. We zijn nieuw en hebben toch al 300 jaar kennis en ervaring op zak.

Met wanden gemaakt uit mossen, ons glazen dak en vier reuze schemerlampen oogt het atrium van ons centrum als de lobby van een chique hotel.

Hoge patiënttevredenheid is wat ons beweegt. Onze zorg is werkelijk om u als patiënt georganiseerd, en niet andersom.

U krijgt maximale aandacht. Vóór, tijdens en na de behandeling

Wij geloven dat goede bewegingszorg altijd beter kan. Daarom hebben wij ons gespecialiseerde nieuwe centrum opgericht.

Hier werken maar liefst 20 ervaren orthopeden van de Reinier Haga Groep (Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer, HagaZiekenhuis in Den Haag) nauw samen met elkaar. Elk met hun eigen specialisatie.

Bij het Orthopedisch Centrum begrijpen wij dat u wilt genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Het kan voorkomen dat bewegings- en pijnklachten uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Dankzij ons omvangrijke team van de beste specialisten, als ook onze directe relatie met nabijgelegen ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten, bieden wij de meest complete en veilige orthopedische zorg.

Voor iedereen. Wij geven u maximale aandacht vóór, tijdens en na de behandeling.

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Onze coronamaatregelen

In het Orthopedisch Centrum gelden de volgende regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Draag alstublieft een mondkapje in het centrum en tijdens het consult
  • Eventuele begeleiding dient buiten in de auto te wachten.
  • Kunt u niet zelfstandig naar binnen? Of heeft u een tolk nodig? U mag maximaal één begeleider meenemen.
  • Wilt u dat iemand van uw familie het consult bijwoont? Dat kan niet fysiek. Wel mag mag u tijdens het consult via de telefoon een familielid of begeleiding mee laten luisteren.

Dit is wat ons beweegt

Een persoonlijk behandelplan, uniek voor u

Wij werken met een persoonlijk behandelplan, toegespitst op uw unieke situatie. Omdat alles wat wij doen, van begin tot eind, in het teken moet staan van ons gezamenlijke doel: de kwaliteit van uw leven behouden en waar mogelijk verbeteren. Volledig verzekerd.

Bij alles wat we doen vragen we ons af: is dit in uw voordeel?

Patiënten vertellen

Nu ik hier ben, is het me heel goed bevallen

“Ik woon in Wateringen en wilde in eerste instantie liever niet in Zoetermeer geopereerd worden. Ik had gewoon niet zo’n hoge hoed op van het LangeLand Ziekenhuis. Maar nu ik hier ben, is het me heel goed bevallen. Iedereen is hier zó aardig.”

Lees verder »

Terugblik nascholingsavond orthopedie 10 oktober

Op 10 oktober hebben we 98 fysiotherapeuten mogen verwelkomen in het RHOC tijdens de nascholingsavond orthopedie. De nascholing was een vervolg op het succes van de eerste nascholingsavond voor fysiotherapeuten van 9 november 2022. Het programma van de avond is mede tot stand gekomen in samenwerking met fysiotherapeuten van de Coöperatie Fysiotherapie Zoetermeer en Zorggroep FEL De avond begon met een heerlijk lopend buffet, waarbij de fysiotherapeuten de kans kregen om informeel kennis te maken met de orthopedisch chirurgen van het RHOC. Het plenaire deel werd geopend door algemeen directeur Klaas Holthuis met een presentatie over het ontstaan van het Orthopedisch Centrum en de visie van het Orthopedisch Centrum op de orthopedie. Na de plenaire opening kregen fysiotherapeuten de kans om deel te nemen aan de diverse deelsessies, die werden verzorgd door de orthopedisch specialisten. Bij aanmelding hadden deelnemers de keuze uit diverse onderwerpen, waaronder ‘Achillespees’, ‘Artrose van de heup’, ‘De hand- en polspraktijk in het RHOC’, ‘Leefstijl binnen de spreekkamer’, ‘Multi-ligamentair knieletsel’ en ‘Schouderinstabiliteit’. Na het inhoudelijke programma was er tijd voor informeel contact en netwerken. Dit bood de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. De nascholingsavond stond in het teken van het delen van kennis en ervaringen, en het verstevigen van de samenwerking tussen fysiotherapeuten en het RHOC. Het was een inspirerende en leerzame avond. In 2024 organiseren we in het Orthopedisch Centrum wederom een nascholing voor fysiotherapeuten. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Meldt u zich dan via deze link aan voor de verwijzersnieuwsbrief van het

Lees verder »

RHOC onderzoekt beweging van gewrichtsprotheses met hulp van kleine metalen bolletjes

In de september editie van HagaMagazine (tijdschrift van het HagaZiekenhuis) verscheen in de rubriek ‘Wetenschap & onderzoek’ een interview met onderzoekscoördinatoren Roos Bazuin, Rianne Oomen, Jantsje Pasma en Ian Blom van het RHOC. In dit interview vertellen zij over RSA onderzoek (röntgen stereophotogrammatic analysis): een methode om tot op de honderdste millimeter nauwkeurig te kunnen bepalen hoe stabiel een prothese in het bot zit. Dit is één van de manieren waarop we in het RHOC wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Bekijk het interview in HagaMagazine (pagina

Lees verder »

RHOC blijft alle patiënten behandelen ondanks IC veranderingen bij HagaZiekenhuis Zoetermeer

Recentelijk zijn er berichten verschenen in de media over veranderingen op de Intensive Care  afdeling van het HagaZiekenhuis in Zoetermeer. De wijzigingen hebben echter geen invloed op de behandelingen die plaatsvinden in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum. Het HagaZiekenhuis Zoetermeer heeft besloten om patiënten die intensieve IC zorg nodig hebben, volgens de classificatie van de beroepsvereniging NVIC, te verplaatsen naar de locatie in Den Haag. Op deze afdeling blijven Postoperatieve Anesthesia Care Unit (PACU) bedden beschikbaar voor de bewaking van potentieel vitaal bedreigde patiënten op de High Care Unit. Het RHOC wil benadrukken dat deze veranderingen geen invloed hebben op de zorg die zij verlenen aan hun patiënten en dat alle patiënten in het RHOC terecht kunnen. Patiënten van het RHOC die na een operatie aanvullende zorg nodig hebben, met inbegrip van postoperatieve bewaking en ondersteuning, kunnen nog steeds terecht in het HagaZiekenhuis Zoetermeer. De continuïteit van de behandelingen in RHOC blijft onverminderd

Lees verder »

Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.