Search

Uw beweging is onze zorg

Patricia Jaeger neemt afscheid van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Met het einde van de ontvlechting van de Reinier Haga Groep in zicht en nu de positie van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum heldere contouren begint te krijgen breekt er een nieuwe fase voor het Orthopedisch Centrum aan. Het Reinier Haga Orthopedisch Centrum gaat verder met een nieuw bestuur.

Algemeen directeur Patricia Jaeger van het Orthopedisch Centrum stopt met haar werkzaamheden als bestuurder per 1 oktober 2022. Medisch directeur Rolf Bloem heeft eerder per 1 juli afscheid genomen wegens pensionering. In oktober 2017 werd Patricia Jaeger door de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep benoemd als algemeen directeur van het toen nog op te zetten Orthopedisch Centrum.

 ‘’Het ontstaan van het centrum is echter niet zonder slag of stoot gegaan. Het verkrijgen van de omgevingsvergunning, hard stijgende bouwprijzen, de Corona pandemie en drie aandeelhouders die halverwege het proces besloten te defuseren in plaats van fuseren, zorgden voor de nodige complexiteit. Wrijving zorgt echter voor glans, zo ook voor het Orthopedisch Centrum: er staat inmiddels een goed lopende organisatie in een prachtig pand en het wordt gedragen door een fantastisch team van toegewijde en betrokken medewerkers – allen professionals-. Zij krijgen alle lof van onze zeer tevreden patiënten. Ik kan dus alleen omzien met enorme trots over wat wij in korte tijd gerealiseerd hebben!”

"Er staat inmiddels een goed lopende organisatie in een prachtig pand en het wordt gedragen door een fantastisch team van toegewijde en betrokken medewerkers – allen professionals-. Zij krijgen alle lof van onze zeer tevreden patiënten."
Patricia Jeager vlak voor de opening van het Orthopedisch Centrum in juni 2020 © Fred Leeflang

In hetzelfde jaar (2017) trad Bloem aan als medisch directeur van het RHOC. Als “founding father” en gepassioneerd uitdrager van het gedachtegoed van het RHOC was Bloem zeer nauw betrokken bij de totstandkoming en oprichting van het RHOC. ‘’Het Orthopedisch Centrum moet een nieuwe standaard zetten voor waardegedreven zorg. Een holistische benadering van de patiënt, preventieve zorg en inspelen op de zorgbehoefte van onze patiënten.’’ Dat is de visie van Rolf waar hij collega’s, patiënten en professionals uit het vak mee wist te enthousiasmeren over het RHOC.

Inmiddels wordt het RHOC gezien als een “early mover” in de sterk concurrerende wereld van orthopedische chirurgie. Door enerzijds dagdagelijks operationeel te optimaliseren en anderzijds professioneel te excelleren krijgt de patiënt best of both worlds. Dit in combinatie met onderwijs, onderzoek en innovatie is het RHOC landelijk op de kaart gezet.  

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.