Zoek

Uw beweging is onze zorg

RHOC sluit zich aan bij de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer

Sinds 1 april 2020 is het RHOC aangesloten als lid van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer.  “We zijn ontzettend blij dat zij, samen met ons, verbeteringen voor zorg en welzijn in de regio gaan oppakken,” zegt Heleen van Nispen, directeur van de Gezondheidsregio. 

Het uitgangspunt dat de patiënt centraal staat, onderschrijft ook het RHOC, dat in juli 2020 officieel is gestart. “Iedere patiënt heeft een unieke situatie waar we ons persoonlijke behandelplan op afstemmen. We werken hierin toe naar een meer holistische benadering van de patiënt, waarbij we het gedachtegoed delen van positieve gezondheid,” vertelt Rolf Bloem. “De waarden van Zoetermeer 2025 staan daarin gelijk aan de onze: de mens staat centraal en zijn of haar kwaliteit van leven willen we behouden of verbeteren. Bij iedere afweging vragen we ons af of dit in het voordeel is van de patiënt zelf. We kijken altijd eerst naar alle mogelijkheden om hem of haar te helpen.”


Een multidisciplinaire aanpak

“Het is belangrijk om de situatie van een patiënt breder te bekijken, waarbij we zowel onze eigen expertise als deskundigheid van buitenaf gebruiken in de benadering,” zegt Rolf. “Daarnaast is vanaf begin dit jaar een leefstijlcoach aan het orthopedisch centrum verbonden. De leefstijlcoach ondersteunt en helpt patiënten om betere keuzes te maken op onderwerpen als bewegen, voeding, slaap, ontspanning en stress. Een gezonde leefstijl is belangrijk. Het helpt ziekte te voorkomen, maar ook om weer fit te worden tijdens of na een (chronische) ziekte en/of operatie. Omdat het voor patiënten soms erg lastig kan zijn om gezonder te gaan leven, biedt een leefstijlcoach daarin waardevolle ondersteuning,” aldus de medisch directeur.Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.