Uw beweging is onze zorg

Rolf Bloem neemt afscheid van het RHOC

Per 1 juli neemt Rolf Bloem, medisch directeur, afscheid van het Orthopedisch Centrum wegens zijn pensionering. 

In 2017 trad Bloem aan als medisch directeur van het RHOC. Als “founding father” en gepassioneerd uitdrager van het gedachtegoed van het RHOC was Bloem zeer nauw betrokken bij de totstandkoming en oprichting van het RHOC. ‘’Het Orthopedisch Centrum moet een nieuwe standaard zetten voor waardegedreven zorg. Een holistische benadering van de patiënt, preventieve zorg en inspelen op de zorgbehoefte van onze patiënten.’’ Dat is de visie van Rolf waar hij collega’s, patiënten en professionals uit het vak mee wist te enthousiasmeren over het RHOC.

Inmiddels wordt het RHOC gezien als een “early mover” in de sterk concurrerende wereld van orthopedische chirurgie. Door enerzijds dagdagelijks operationeel te optimaliseren en anderzijds professioneel te excelleren door vergaande subspecilisaties te combineren met onderwijs, onderzoek en innovatie is het RHOC landelijk op de kaart gezet.  

Rolf Bloem was tussen 2002 en 2022 werkzaam als staflid en opleider orthopedie in de vakgroep orthopedie en traumatologie in de Reinier de Graaf ziekenhuis te Delft. In deze periode heeft hij verschillende wetenschappelijke multicenter onderzoeken begeleid. Binnen de orthopedie specialiseerde hij zich in de heupchirurgie met accent op de heuparthroscopie en revisiechirurgie, de voet- en enkel en de traumatologie. In 2021 heeft hij zijn taak als orthopedisch chirurg neergelegd om zich volledig te concentreren op het besturen van het RHOC.

Rolf Bloem tijdens de opening van het symposium orthopedie in het RHOC van 23 juni

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.