Uw beweging, is onze zorg

RHOC Symposium Orthopedie voor huisartsen

Datum
Locatie
Accreditatie
Kosten
donderdag 16 maart 2023, 17.30 – 22.00 uur
Reinier Haga Orthopedisch Centrum
Accreditatie is aangevraagd bij ABC1
Voor deelname aan het symposium zijn geen kosten verbonden

Programma Symposium Orthopedie

Het programma van het symposium is tot stand gekomen in samenwerking met huisarts Joriet Kanbier-Schneider.
17.30 – 18.30
18.30 – 18.45
18.45 – 19.15
19.30 – 20.00
20.15 – 20.45
21.00 – 21.15
21.15 – 22.00
Inloop met buffet
Opening
Deelsessie #1
Deelsessie #2
Deelsessie #3
Vervolg plenair programma inclusief pubquiz
Evaluatie en netwerkborrel

Deelsessies

Hieronder vindt u een overzicht van de deelsessies. In het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur aangeven. Bij de indeling van de sessies houden we hier zoveel mogelijk rekening mee. 
Tijdens deze deelsessie krijgt u uitleg over de belangrijkste orthopedische aandachtspunten van lichamelijk onderzoek aan de schouder. Vervolgens leert u wanneer een prik in de schouder nodig is en waar en hoe dit dient te gebeuren.
Sessiehouder Petra Flikweert
Tijdens deze deelsessie nemen onze orthopedisch chirurgen, gespecialiseerd in de hand en pols, u mee in werkwijze van de hand- en polspraktijk van het RHOC.
In deze deelsessie wordt uitleg gegeven over ‘Young Adult Hip’ en de behandeling heupproblemen die specifiek voorkomen bij jongvolwassenen.
Sessiehouder Marijn Rutgers
Tijdens deze deelsessie krijgt u uitleg over de belangrijkste orthopedische aandachtspunten van lichamelijk onderzoek aan de heup.
Sessiehouder Maarten Leijs
Tijdens deze deelsessie krijgt u uitleg over de belangrijkste orthopedische aandachtspunten van lichamelijk onderzoek aan de voet- en enkel. Een interactieve sessie waarbij we aan de slag gaan met het tekenen op elkaars voet met stift.
Sessiehouder Kaj Lambers
Tijdens deze deelsessie gaan we in op de vraag ‘Hoe maak ik het onderwerp leefstijl bespreekbaar?’ en krijgt u uitleg over het belang van leefstijl bij patiënten. Welke onderwerpen kunnen met de patiënt worden doorgenomen, hoe zet je de patiënt aan het denken en zorg je ervoor dat de patiënt de spreekkamer verlaat en actie onderneemt.
Sessiehouder Dennis Mannaart

Rondleiding

Mocht u interesse hebben in een rondleiding in het RHOC kunt u dit vooraf per mail aangeven via communicatie@rhoc.nl.

Meldt u aan voor het symposium

Wij heten u van harte welkom op het symposium orthopedie van 16 maart in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum. Via onderstaand aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor het symposium. Accreditatie voor het symposium is aangevraagd. U ontvangt na verzending een aanmeldbevestiging en wordt per mail op de hoogte gehouden.

Dagen
Uren
Minuten

Deel deze pagina

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.