Search

Uw beweging is onze zorg

Terugblik Symposium Orthopedie in het RHOC

Ruim 60 huisartsen werden op 16 maart verwelkomd in het RHOC tijdens de derde editie van het symposium orthopedie in het RHOC. Na een positieve ontvangt op de eerste editie van het symposium voor huisartsen in juni 2022, werd er voor de tweede keer een nascholing voor huisartsen georganiseerd.

Vooraf de start van het inhoudelijke programma kregen deelnemers gelegenheid om gebruik te maken van een heerlijk buffet waarbij ze vast kennis konden maken met de orthopedisch specialisten en collega’s in het RHOC. De avond werd geopend door Maarten Koper, orthopedisch specialist van de IPU heup en traumatologie en tevens lid van de programmacommissie van het symposium. Huisartsen werden meegenomen in de moderne visie op de orthopedische zorg en de combinatie van orthopedie, wetenschap en opleiding die in het RHOC samenkomen.

Na de opening volgden er drie ronden waarbij de huisartsen in groepen deelsessie’s konden volgen verzorgd door de orthopedisch specialisten. Deelnemers kregen bij aanmelding de keus om de kiezen tussen deelsessies als injecties in de schouder, artrose in de knie, leefstijl in de spreekkamer en kinderorthopedie. Tijdens deze deelsessie’s was er gelegenheid tot het stellen van gerichte vragen en bespreken van casuïstiek.  

Na de ronden met deelsessies werd het plenaire programma hervat met een interactieve pubquiz gepresenteerd door Joriet Schneider (huisarts in Zoetermeer en lid van de programmacommissie). Deelnemers kregen op het scherm via een Kahoot quizvragen te zien met betrekking tot orthopedische casuïstiek die zij met hun smartphone konden beantwoorden. De avond werd afgesloten met een dankwoord en evaluatie van het symposium.

In het RHOC streven wij ernaar om in de toekomst meer nascholingen voor huisartsen en fysiotherapeuten te organiseren. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Meldt u zich dan via deze link aan voor de verwijzersnieuwsbrief van het RHOC.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.