Zoek

Uw beweging is onze zorg

Nieuws

Actuele berichten uit het Reinier Haga Orthopedisch centrum.

Kasper Roth gepromoveerd

Kasper Roth, AIOS in het RHOC, heeft op 7 september in het Erasmus Medisch Centrum zijn proefschrift ’Malunions na onderarm breuken bij kinderen‘ mogen verdedigen

Lees verder »

RHOC behaalt ISO 9001 certificaat

Het RHOC heeft het NEN-EN-ISO 9001:2015 certificaat voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het bieden van orthopedische patiëntenzorg en het opleiden van medisch specialisten behaald.

Lees verder »

Jeroen van Egmond gepromoveerd

Jeroen van Egmond heeft op 18 oktober in het Erasmus Medisch Centrum zijn proefschrift ‘Optimizing fast-track protocols for primary total knee arthroplasty’ verdedigd en hiermee zijn

Lees verder »

RHOC boekt succes met Mako-robotarm

We werken sinds kort met de Mako-robotarm van Stryker bij het plaatsen van een knie-of heupprothese. Met deze Mako-robotarm kan een prothese nog nauwkeuriger worden geplaatst. Dit geeft minder snel slijtage en minder restklachten.

Lees verder »

Primeur in Randstad: robotarm helpt bij operaties

Een robot die helpt bij knie- en heupoperaties? Nee, dat is geen toekomstmuziek. In de Randstad is het Reinier Haga Orthopedisch Centrum de eerste die met een robotarm aan de slag gaat. Het is een voorproefje van wat ons te wachten staat in de toekomst!

Lees verder »

Muzikaal op reis met Duo Mira

Vrijdag 21 augustus 2020 gaf ‘Duo Mira’, bestaande uit celliste Eva van Schaik en violist Panos Charalampidis, een optreden in ons centrum. Ze namen het personeel en de bezoekers mee op een muzikale reis door Europa, Amerika en Rusland.

Lees verder »

Bouwnieuws

Op deze pagina treft u steeds kort de stand van zaken op de bouwplaats aan. Bijzondere gebeurtenissen of langere verhalen hebben een eigen artikel.

Lees verder »

Hoogste punt bereikt!

Het hoogste punt van het OC is bereikt met de wand rechts op de voorgrond. De vloer waar je op kijkt is het dak en de wand is een onderdeel van de liftschacht die naar de techniekruimte op het dak gaat.

Lees verder »

Bouw begonnen

Op donderdag 11 oktober startte de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Volgens planning zal

Lees verder »

Financierings-overeenkomst bouw Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Als alles volgens planning verloopt, opent de RHG in 2019 de deuren van het nieuwe, moderne centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Lees verder »

Orthopedisch centrum nieuwe standaard in zorg

Binnen twee jaar verrijst er naast het LangeLand Ziekenhuis een Orthopedisch Centrum dat een nieuwe standaard zet voor excellente zorg. Als het aan orthopedisch chirurg en beoogd medisch directeur Rolf Bloem ligt tenminste. Samen met de drie vakgroepen Orthopedie van de Reinier Haga Groep worden op dit moment de funderingen uitgedacht. Bloem: “Het Orthopedisch Centrum moet een nieuwe standaard zetten voor waardegedreven zorg.”

Lees verder »

Intensieve samenwerking

Goede nazorg na een orthopedische ingreep is meestal cruciaal voor een voorspoedig herstel. Vaak bezoeken patiënten hiervoor een fysiotherapeut. De orthopeden van de Reinier Haga Groep (HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf en LangeLand Ziekenhuis) zijn hierbij graag nauw betrokken.

Lees verder »

Orthopedisch centrum in Zoetermeer

Zoetermeer krijgt een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie van Nederland. In deze focuskliniek wordt de orthopedische chirurgie voor volwassenen van de ziekenhuizen Reinier de Graaf, HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis geconcentreerd. In deze ziekenhuizen blijven de poliklinieken van de orthopedie normaal gehandhaafd, inclusief onderzoeksfaciliteiten.

Lees verder »