Nieuw. En al 300 jaar ervaring.

Vacature

Voorzitter Cliëntenraad (vrijwilligerswerk)

In het kort

Aantal uren:6 tot 6 uur
Salaris:Van € tot €
Functiegroep:Staf en ondersteuning
Solliciteer uiterlijk voor:31-01-2022

Over de functie

Voor het nieuwe RHOC zijn wij op zoek naar een onafhankelijk voorzitter van de Cliëntenraad.
Heeft u kennis van de (curatieve) zorg, weet u belangen te behartigen, kunt u weloverwogen te oordelen en besluiten te nemen en bent u op de hoogte van de laatste wet en regelgevingen rondom de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen? Dan is deze functie zeker interessant voor u.

Het RHOC opende zijn deuren in juli 2020. Het centrum is ontstaan door een samenvoegen en onderbrengen van drie orthopedische vakgroepen uit Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, HAGA ziekenhuis in Den Haag en Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer in één moderne nieuwe kliniek. Het RHOC heeft door zijn schaalgrootte en de fysieke verbinding aan het Lange Land Ziekenhuis de flexibiliteit van een ZBC en de mogelijkheden van een regulier ziekenhuis. Daarmee neemt zij een unieke plaats in het orthopedisch zorglandschap.

Het RHOC  heeft de ambitie om in de komende 5 jaar een grote sprong voorwaarts te maken. Hierbij is de Cliëntenraad van grote waarde als kritische en constructieve gesprekspartner van de directie vanuit eigenexpertise als onafhankelijk orgaan.

Op dit moment is een tijdelijke Cliëntenraad benoemd bestaande uit twee leden uit ieder van de drie participerende ziekenhuizen. De huidige Cliëntenraad blijft ten hoogste twee jaar in functie maar in ieder geval tot na het voorgenomen besluit tot ontvlechting van de bestuurlijke fusie van de drie bovengenoemde ziekenhuizen is uitgevoerd.  

Over ons:
Het RHOC heeft een duidelijk doel voor ogen: de allerbeste orthopedische zorg van Nederland bieden. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Onze medewerkers gaan samen met ons deze uitdaging aan. Dit merkt u aan alles: de manier waarop wij met elkaar communiceren, de professionele werkhouding, het innovatief denken en het centraal stellen van de patiënten. Wist u dat wij een 9.2 scoren op patiënttevredenheid? Het RHOC is een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie van het land met vier operatiekamers, een verpleegafdeling, een polikliniek en onderzoeksfaciliteiten.

Wat vragen wij van jou

  • U heeft affiniteit en ervaring met cliëntmedezeggenschap in de curatieve gezondheidszorg;
  • U heeft bestuurlijke ervaring en bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving;
  • U beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • U kan goed enthousiasmeren, stimuleren en beschikt over inlevingsvermogen;
  • U bent in staat om te verbinden en om de gemeenschappelijke belangen van cliënten te bundelen.

Wij bieden je

  • Het betreft hier een functie op vrijwillige basis voor gemiddeld 6 uur per week.

Meer informatie over de functie

Bent u enthousiast over deze vacature? Solliciteer dan direct. Voor functie-inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met onze secretarieel ondersteuner Mandy Boes, tel. 079 2065757 (ma t/m do) die u zal door geleiden naar degene die uw inhoudelijke vragen kan beantwoorden. Wij ontvangen uw sollicitatie graag uiterlijk 31 januari 2022 via deze vacature.

Een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Deel deze vacature:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.