Wie zijn de hardwerkende mensen die zich elke dag bij het RHOC inzetten om de beste orthopedische zorg te leveren aan onze patiënten? In deze rubriek leert u ze kennen.
Renie is al 16 jaar polikliniek assistente in de orthopedie. Ze begon haar carrière in de zorg op de Sportlaan in Den Haag bij het Hagaziekenhuis. Vanaf de start van het RHOC, vijf jaar geleden, werkt ze in zowel Den Haag als Zoetermeer op de schouderpoli.
Afwisseling tussen Den Haag en Zoetermeer
Renie werkt twee dagen in Den Haag op de Leyweg en één dag per week in Zoetermeer. “Ik haal heel erg veel voldoening uit mijn werk, omdat je écht iets voor mensen kan betekenen. Soms ben je voor een oudere mevrouw of meneer de enige die ze spreken op een dag. Dit probeer ik altijd mee te nemen in mijn werk. Door ze wat extra aandacht te geven en echt even tijd te maken voor een praatje. Poliassistente is voor mij geen administratieve functie.”
“Op de Leyweg werk ik 1-op-1 samen met de arts, waardoor ik heel goed contact heb. Dit maakt het werk voor mij heel leuk en collega’s van mij zijn echt vriendinnen geworden. De orthopedie is interessant omdat je de afwisseling hebt met jonge mensen die voor sportletsel op de poli komen en de wat oudere mensen. In de orthopedie heb je vooral te maken met langdurig herstel en herstel is bijna nooit helemaal uitzichtloos. Wat dat betreft is het een overzichtelijk specialisme.”
‘Moeder’ van de afdeling
Renie is trots om te werken bij het RHOC. “Ik vind het fijn om mensen te helpen, vooral de oudere mensen die digitaal niet zo vaardig zijn. Door bij zulke patiënten een extra stapje te zetten door ze te helpen met bijvoorbeeld informatie opvragen, krijg je heel veel dankbaarheid terug.” “Ik ben in het team een beetje de ‘moeder’ van de afdeling. Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe collega’s zich op hun gemak voelen. Als poliassistente komt er in het begin veel op je af en dat probeer ik te ondervangen met wat extra aandacht én uitleg over hoe alles werkt.” “Het RHOC kenmerkt zich door de korte lijnen en er zijn veel tevreden patiënten. Ik vind het leuk om te horen dat patiënten juist kiezen voor het RHOC en niet voor een behandelcentrum. Het RHOC is toch unieker, omdat echt alle patiënten hier geopereerd kunnen worden (van ASA 1 tot ASA 4).”