Search

Uw beweging is onze zorg

Het einde van de pijn is in zicht voor meneer Ruijg

De goedlachse Ton Ruijg leidt al jaren een plezierig leven; hij heeft altijd gewerkt als grafisch medewerker in een boekbinderij en luistert in zijn vrije tijd veelal naar muziek uit de jaren 60 en 70. De bandrecorder draait dan ook nog steeds overuren.

Door zijn veelal staande beroep i.c.m artrose heeft meneer steeds meer last gekregen van zijn voeten waardoor lopen steeds moeizamer ging. Ook groeiden zijn voeten steeds meer naar buiten waardoor de pijn erg toenam. Meneer Ruijg droeg al jaren aangepaste orthopedische schoenen, maar ook deze deden niet meer wat ze moesten doen. Hierdoor is Ton doorverwezen naar dr. Bloembergen in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Na vele onderzoeken kwam dr. Bloembergen en zijn team tot een oplossing voor dhr. Ruijg zijn pijnklachten; een operatie aan beiden voeten, waarin deze mooi recht gezet zouden worden. Een behandeling welke veel tijd in beslag zou nemen voor het herstel maar dit zou wel een einde betekenen van de pijnklachten. 

Meneer Ruijg heeft dankzij twee operaties weer rechte voeten.

Uiteindelijk is de heer Ruijg in het RHOC terecht gekomen omdat het HagaZiekenhuis, Langeland Ziekenhuis en het Reinier de Graaf ziekenhuis hun orthopedische krachten gingen bundelen binnen ons centrum. Voor Zoetermeerder meneer Ruijg een meevaller. Nu kon de operatie dichtbij huis worden uitgevoerd.  

De eerste operatie aan de linkervoet is gedaan op 10 juni 2020. ‘We waren zo blij met alle nette en strakke communicatie binnen het RHOC. De verpleegkundigen die mij begeleiden richting operatie waren allemaal aardig en geweldig. De operatie is prima verlopen en ik moest 2 dagen blijven in dit geweldige hotel. Daarna heb ik 6 weken gelogeerd in het zorgpension op de Brechtzijde, omdat ik mijn linkervoet 6 weken niet mocht belasten. Het was een lang proces, maar wel met een mooi resultaat. De pijn is immers compleet verdwenen’.  

In juni van het afgelopen jaar is ook de rechtervoet van meneer Ruijg rechtgezet en is ook zijn enkelgewricht vastgezet. Hij is nog bezig met revalideren maar zoals meneer zelf zegt: ‘Ik ben nog wel bezig met de revalidatie maar weet zeker dat het allemaal goed komt. Ik wil ook graag mijn speciale dank uitspreken richting dr. Bloembergen en zijn gehele team, dat zijn allemaal top mensen!’. 

Wij bedanken Ton Ruijg voor het delen van zijn verhaal. Wij wensen u nog veel sterkte tijdens het herstel, gezondheid en geluk toe. Namens het gehele team van het RHOC.

Het einde van zijn revalidatie is in zicht.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.