Zoek

Uw beweging is onze zorg

Nu ik hier ben, is het me heel goed bevallen

Mevrouw Pet Behr (74) kreeg een nieuwe heup van haar eigen orthopeed Aernout Langeveld. Beiden blikken terug op een geslaagde ingreep.

Eén dag later zit mevrouw Behr alweer kwiek rechtop in haar bed. “Ik heb geen pijn, alleen als ik de heup belast. Maar dat hoort er nog even bij”, zegt ze relativerend.

Het is haar goed bevallen, deze operatie in Zoetermeer. “Ik woon in Wateringen en wilde in eerste instantie liever niet in Zoetermeer geopereerd worden. Maar nu ik hier ben, is het me heel goed bevallen. Iedereen is hier zó aardig.”

Aernout Langeveld onderzoekt mevrouw Behr.

Eerste keer in Zoetermeer

Dat begon al toen ze aankwam. “Ik werd direct heel vriendelijk door iemand opgevangen en naar boven begeleid. Elke keer kwamen mensen vragen hoe het met mij ging; verpleegkundigen, stagiaires, medewerkers van de anesthesie. Toen kwam de anesthesist, een heel lieve vrouw. Zij stelde me gerust, want ik was eerlijk gezegd wel een beetje bang. Ik heb nog nooit in het ziekenhuis gelegen en nog nooit medicijnen geslikt. En nu zou ik een ruggenprik krijgen en heel veel pillen tegelijk.”

Eigen dokter Langeveld

Orthopedisch chirurg Aernout Langeveld deed de operatie: “In de operatiekamer zag ik mijn eigen dokter Langeveld. Die kende ik natuurlijk al uit het HagaZiekenhuis. Hij stelde mij aan iedereen in de kamer voor. Toen ik de ruggenprik kreeg, kwam een van de medewerkers voor me staan om mijn schouders vast te houden. Dat was fijn, dan ben je al kalmer. Van de ruggenprik zelf heb ik niets gevoeld. Ik kreeg er ook nog een roesje bij. Daarna kon ik alles nog gewoon horen, maar het was alsof het mijn bewustzijn niet binnenkwam. Hierdoor was ik helemaal niet angstig. Wat dat betreft kan ik iedereen geruststellen die zo’n operatie ondergaat!”

Vlekkeloos verlopen

“Mevrouw Behr heeft een totale heupprothese  gekregen volgens de voorste benadering”, vertelt orthopeed Aernout Langeveld. “Dan plaatsen we de prothese via een sneetje aan de voorkant van de heup. De patiënt is met deze methode sneller weer op de been. De operatie is vlekkeloos verlopen; kort na de operatie kon ze alweer goed bewegen.”

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.