Search

Uw beweging is onze zorg

RHOC dient samen met OLVG en Tergooi MC projectidee in bij ZE&GG subsidieronde 2023

Samen met het OLVG en het Tergooi MC heeft het Reinier Haga Orthopedisch Centrum afgelopen april een projectidee ingediend bij de ZE&GG subsidieronde 2023 – Kennisagenda’s voor het project ‘Standaardcontroles na een totale heup- of knieprothese: verspilde moeite of passende zorg?’. De richtlijn raadt standaardcontroles aan na de operatie. Deze controles kosten veel tijd voor patiënten, naasten en zorgverleners, én het is onduidelijk of ze echt nuttig zijn.

In dit onderzoek zal samen met meer dan 10 ziekenhuizen worden onderzocht of deze standaardcontroles nodig zijn door de belangrijkste uitkomsten voor patiënten te vergelijken tussen patiënten die wel standaardcontroles krijgen en die deze niet krijgen.

Het project van het RHOC, OLVG en Tergooi MC is 1 van de 6 hoogst geprioriteerde projecten en wij zijn uitgenodigd om nu in co-creatie een volledige subsidieaanvraag uit te werken samen met patiëntvertegenwoordigers, de Nederlandse Orthopaedische Vereniging, het Kennisinstituut, Zorgverzekeraars Nederland, het Zorginstituut en methodologen.

Op 6 juli 2023 heeft de kick-off meeting van de co-creatie fase plaatsgevonden. Eind juli 2024 zal bekend worden gemaakt of we de subsidie van dit project zullen krijgen.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.