Search

Uw beweging is onze zorg

RHOC en Erasmus MC opereren gezamenlijk patiënten

Het Reinier Haga Orthopedisch Centrum en het Erasmus MC (EMC) zijn een verdere samenwerking op het gebied van orthopedische zorg aangegaan. Patiënten met complexe orthopedische klachten die bij het EMC op de wachtlijst staan, kunnen vanaf heden in bepaalde situaties doorverwezen worden naar het RHOC. De orthopedische operaties worden op de locatie van het RHOC in Zoetermeer gezamenlijk uitgevoerd door orthopedisch chirurgen uit het RHOC en het EMC.

Op 27 juni hebben de eerste gezamenlijke operaties plaatsgevonden, waarbij orthopedisch chirurg Koen Bos (EMC) en orthopedisch chirurg Maarten Leijs (RHOC) een totale heupprothese operatie bij twee patiënten hebben verricht.

Orthopedisch chirurg Koen Bos (links) van het Erasmus MC en orthopedisch chirurg Maarten Leijs (rechts) van het RHOC na de eerste gezamenlijke operatie op de OK in het Orthopedisch Centrum
Uitbreiding bestaande samenwerking
Op het gebied van opleiding en wetenschap werken het RHOC en het EMC al geruime tijd samen. Door het gezamenlijk opereren willen het RHOC en het EMC hun samenwerking op het gebied van orthopedische zorg steeds verder uitbreiden en de wachtlijsten in de regio terugdringen. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de specialisaties knie en heup. Uiteraard vindt doorverwijzing altijd plaats na overleg en met toestemming van de patiënt.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.