Search

Uw beweging is onze zorg

Ruim 3 miljoen ZonMw-subsidie voor onderzoek naar persoonlijke antistollingbehandeling

Vanuit de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) en onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) start een groot onderzoek naar trombosepreventie bij patiënten die een heup- of knieprothese krijgen. Jaarlijks gaat het om ongeveer 65.000 mensen. Met behulp van een voorspellingsmodel krijgen patiënten een persoonlijke inschatting op het risico van trombose. Dit onderzoek is mogelijk door een subsidietoekenning van ZonMw van 3,1 miljoen euro. In totaal doen 15 ziekenhuizen en behandelcentra in Nederland mee aan het onderzoek, waaronder het RHOC.

Banne Németh en Suzanne Cannegieter zijn de trekkers van dit onderzoek. Suzanne Cannegieter is hoogleraar Klinische Epidemiologie in het LUMC en Banne Németh is werkzaam als orthopedisch chirurg in opleiding in het RHOC en werkt als onderzoeker op de afdeling Klinische Epidemiologie van het LUMC.

Onderzoek volgens nieuw concept

Voor het onderzoek zijn 10.000 deelnemers nodig. Met behulp van een voorspellingsmodel wordt het individuele risico op trombose bepaald waarna een behandeling op maat wordt gegeven. “Ons onderzoek is uniek omdat het volgens een nieuw concept verloopt en de grootte van dit onderzoek is behoorlijk zeldzaam. Ook deze manier van trombosepreventie is nieuw”, vertelt Németh.

Bekijk het volledige nieuwsbericht op de website van het LUMC.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.