Zoek

Uw beweging is onze zorg

Terrein RHOC sinds 1 oktober rookvrij

Per 1 oktober is het ziekenhuisterrein van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum en LangeLand Ziekenhuis rookvrij. Hiermee sluiten we ons aan bij de andere ziekenhuizen in het land en de regio die al een rookvrij terrein hebben. 

Terrein RHOC rookvrij

Binnen het Orthopedisch Centrum waren we al rookvrij. Een rookvrij RHOC houdt in dat ons hele terrein rookvrij is. Zowel op de parkeerplaats, op de stoep of in het fietsenhok mag niet meer gerookt worden. Dit geldt voor iedereen: voor medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers.

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds. Het doel van de Rookvrije Generatie is dat ieder kind dat nu wordt geboren, de kans moet krijgen om rookvrij op te groeien in een wereld waarin zij niet worden blootgesteld aan tabaksrook en tabaksproducten en daardoor niet meer verleid worden om te beginnen met roken.

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is. Veel organisaties zijn ons al voorgegaan als partner van de rookvrije generatie. Bekijk op de kaart alle rookvrije locaties van Nederland.

Bekijk ook het nieuwsbericht van het LangeLand Ziekenhuis over ons rookvrije terrein.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.