Search

Uw beweging is onze zorg

Terugblik Symposium Orthopedie in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Op 23 juni 2022 waren ruim 50 huisartsen aanwezig tijdens het eerste symposium in het Reinier Haga Orthopedisch Centrum. Ruim twee jaar na de opening konden we huisartsen eindelijk verwelkomen in ons centrum en een nascholingsprogramma aanbieden.

De avond begon met een lopend buffet waarbij de huisartsen de gelegenheid kregen om kennis te maken met de orthopedisch chirurgen. Na het welkomstwoord van algemeen directeur Patricia Jaeger-Bock werd de visie van het Orthopedisch Centrum op de orthopedie toegelicht door medisch directeur Rolf Bloem. Het Orthopedisch Centrum kenmerkt zich door een holistische benadering van de patiënt, focus op leefstijl, thema’s als netwerkzorg en preventie. De huisartsen werden meegenomen in de moderne visie op de orthopedische zorg met aandacht voor mens en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Na de plenaire opening gingen de huisartsen uiteen in deelsessies verzorgd door de orthopedisch specialisten van het Orthopedisch Centrum. Deelnemers kregen bij aanmelding de keus om de kiezen tussen acht deelsessies waaronder ‘Lichamelijk onderzoek en prikken in de schouder’, ‘De hand- en polspraktijk in het RHOC’ en ‘Robot-geassisteerde chirurgie’. Naast het volgen van drie deelsessies hebben alle deelnemers de ‘Patient journey’ door het RHOC ervaren middels een rondleiding in de kliniek, dagbehandeling en op de OK.

Het plenaire deel werd na de deelsessies hervat met een uitleg van Nina Mathijssen, hoofd van het Kenniscentrum voor Wetenschappelijk onderzoek Innovatie en Kwaliteit van het OC, over de diverse onderzoeken die door het Orthopedisch Centrum worden uitgevoerd en de rol van de huisartsen bij deze onderzoeken. 

Joriet Schneider, huisarts in Zoetermeer en tevens EKC-er, was betrokken bij de programmacommissie van het symposium en bedankte de aanwezige na afloop voor hun komst. Het programma van het symposium is mede samengesteld door huisartsen Marjolijn van Sambeek, Joriet Schneider en Eric Warmenhoven. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel. 

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.