Zoek

Uw beweging is onze zorg

Ton van de Graaf

Wandelen, traplopen en fietsen gaan mij weer goed af

“Gelukkig heb ik inmiddels veel minder last van pijn met een nieuwe knie”

Ton van de Graaf (65) uit Den Haag

Ton van de Graaf was maar liefst 25 jaar lang werkzaam in de bouw en heeft daardoor jarenlang fysiek zwaar werk verricht. 

Door slijtage (polyartrose) van zijn lichaam is hij in ons centrum inmiddels al meerdere keren geopereerd. Eerst aan zijn schouder, daarna aan zijn knie(en) en recent aan zijn versleten pols. 

Pas toen bleek dat zijn schouderklachten niet met fysiotherapie en pijnstillers verholpen konden worden, werd door onze orthopeden besloten een schouderprothese te plaatsen. Omdat hij geen pezen meer heeft, werd besloten een omgekeerd schoudergewricht te plaatsen. Na een best wel lange revalidatie, kan meneer van de Graaf zijn arm weer nagenoeg volledig en vrijwel pijnloos bewegen. 

De slijtage van zijn lichaam zette door wat zich vooral uit in al zijn gewrichten en zo kreeg hij ook last van zijn knieën. Na een bezoek aan de huisarts werd hij doorverwezen naar de orthopeed. 

Onderzoek bracht snel uitsluitsel: zijn linkerknie bleek versleten te zijn en werd door een deskundig team vervangen door een volledige knieprothese.

“Liever dit dan een enge ziekte”

“Na mijn knieoperatie kan ik gelukkig weer alles doen, het enige wat niet meer zo makkelijk gaat, is op mijn knieën zitten. Maar wandelen, traplopen en fietsen gaat mij weer goed af. Ik werd er zelfs door de fysiotherapeut op geattendeerd dat ik door mijn enthousiasme al té snel té veel wilde tijdens mijn revalidatie. Steeds opnieuw een operatie met revalidatie is natuurlijk niet wat je graag wil. Maar liever dit, dan een enge ziekte.” 

Meneer van de Graaf is erg tevreden over zijn behandelingen en zeer positief over de orthopeden en hun team die hem hebben geholpen. 

Ton van de Graaf

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.