Zoek

Uw beweging is onze zorg

Wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek kan de zorg voor u als patiënt verbeteren. Daarom vinden wij medisch wetenschappelijk onderzoek erg belangrijk. Binnen het Orthopedisch Centrum kunnen de orthopeden en arts-assistenten actief wetenschappelijk onderzoek doen. En soms vragen we u om mee te werken.

Meedoen aan medisch wetenschappelijk onderzoek

We kunnen u – geheel vrijblijvend – vragen mee te doen aan een van deze onderzoeken. U krijgt vooraf eerst meer informatie over het meedoen aan een medisch wetenschappelijk onderzoek. De uitkomsten gebruiken we om de zorg voor onze patiënten steeds te verbeteren.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

In ons centrum doen we wetenschappelijk onderzoek. Wij gebruiken hiervoor gegevens die van u zijn verzameld. Deze gegevens worden niet verwijderd, maar goed beveiligd opgeslagen. Uw privacy staat voorop.

Als u deelneemt aan onderzoek levert u (in)direct een bijdrage om de zorg voor toekomstige patiënten te verbeteren.

Onze onderzoekers kunnen ook restmateriaal gebruiken. Dit is materiaal dat van u wordt verzameld in het kader van de behandeling en daarna overblijft. Denk hierbij aan bloed, weefsel en urine. Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens en/of restmateriaal in een onderzoek? Dan kunt u dit aangeven bij uw behandelend arts. Deze maakt een aantekening in uw dossier. Uw gegevens worden in dat geval niet gebruikt.

In ons centrum vinden wij uw privacy erg belangrijk. U moet er op kunnen rekenen dat wij verantwoord omgaan met uw vertrouwelijke informatie. Hoe wij omgaan met de privacy van onze patiënten en medewerkers leest u in onze privacyverklaring.

Meer informatie

Meer informatie over de lopende studies is op te vragen bij ons onderzoeksbureau via onderzoek@rhoc.nl of ons telefoonnummer (079) 206 5595.

Contact

Let op

U kunt alleen bij ons Orthopedisch Centrum terecht met een doorverwijzing van uw huisarts of specialist.